Japanski kajakaš suspendovan jer je dopingovao protivnika

Japanski kajakaš Jasuhiro Suzuki suspendovan je na osam godina jer je namerno dopingovao rivala na nacionalnom takmičenju u septembru.
Suzuki je svom glavnom konkurentu na prvenstvu Japana Seidjiju Komatsuu u piće sipao anabolički steroid, što je dovelo do toga da on padne na doping testu, saopštila je Japanska antidoping agencija. 
 
Kajakaški savez Japana započeo je istragu pošto je Komatsu nakon što je bio pozitivan sve vreme negirao da je koristio bilo kakva nedozvoljena sredstva.
 
Suzuki je potom priznao da je "začinio" njegovo piće.
 
Jasuhiro Suzuki se nadao da će učestvovati na Olimpijskim igrama 2020. godine u svojoj zemlji, a sada će, pored tog takmičenja, propustiti i Igre u Parizu 2024.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.