Švedska pobedila Hrvatsku i odvela Srbiju u drugu fazu EP

Rukometna reprezantacija Švedske pobedila je večeras u Splitu selekciju Hrvatske sa 35:31 (17:12) i tako odvela Srbiju u drugu fazu Evropskog prvenstva.
Srbija je ranije danas upisala prvu pobedu u Grupi A trijumfom nad Islandom od 29:26, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Jovice Cvetkovića da već tada ostvare plasman dalje.  Rukometaši Srbije su morali da sačekaju kraj meča Hrvatske i Švedske i da se nadaju porazu domaćina šampionata Evrope, što se na kraju i dogodilo. 
 
Švedsku je do pobede u Spaladijum areni vodio Albin Lagergren sa šest golova, dok su Jasper Nilsen i Simon Jepson dodali po pet. U redovima Hrvatske najbolji je bio Ivan Čupić sa sedam pogodaka.
 
Srbija dalje ide kao trećeplasirana ekipa iz Grupe A i u narednu fazu ne prenosi ni jedan bod. 
Švedska je zauzela prvo, a Hrvatska drugo mesto. 
 
Grupa A se u drugoj fazi ukršta sa Grupom B iz koje su prošli Francuska, Norveška i Belorusija. 
 
Utakmice novoformirane Grupe I igraće se u Zagrebu.
  • milan

    17.01.2018 16:54
    nezasluzeno
    svedoci smo mnogo nepravde prema nasim sportistima!! Ali kao sto vidite, nepravda je nekada i nama saveznik!! Imam dosta godina da se ne bi' secao nekadasnje SKOLE RUKOMETA sa ovih prostora!! Ovo danas sto imamo je jad i beda!! A jos veci jad je sto nedostaje i volja,zar, borba.... Jadno zaista!!
  • Pawlle

    17.01.2018 07:01
    Nicim izazvani u ll kolu
  • Hans

    16.01.2018 23:12
    Goeteborg je srce Srbije ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.