Severna i Južna Koreja zajedno na otvaranju ZOI

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će sportisti Južne i Severne Koreje zajedno marširati na ceremoniji svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pjongčangu.
Severna i Južna Koreja zajedno na otvaranju ZOI
Foto: Pixabay
MOK je, nakon današnjeg sastanka u Lozani sa predstavnicima olimpijskih i državnih zvaničnika obe zemlje, naveo i da će Severnu Koreju na Igrama u Pjongčangu predstavljati 22 takmičara u pet disciplina. 
 
Južna i Severna Koreja će imati zajednički tim u hokeju na ledu u ženskoj konkurenciji, a pored toga sportisti Severne Koreje takmičiće se i u umetničkom klizanju, kros kantri skijanju, alpskom skijanju i brzom klizanju na kratkim stazama. 
 
Predsednik MOK-a Tomas Bah rekao je da je zahvalan vladama Severne i Južne Koreje za dogovor o olimpijskom jedinstvu.   
 
Do otopljavanja odnosa dve zemlje došlo je pošto je lider Severne Koreje Kim Džong Un najavio u novogodišnjem obraćanju 1. januara mogućnost učešća severnokorejskih sportista na ZOI u Južnoj Koreji.
 
Seul je sledećeg dana odgovorio predlogom da 9. januara budu nastavljeni zvanični pregovori prekinuti pre dve godine. 
 
Zimske olimpijske igre u Pjongčangu održaće se od 9. do 25. februara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.