AO: Đoković zaustavljen u osmini finala

Novak Đoković izgubio je u osmini finala Australijan opena od Južnokorejca Hjeona Čunga 3:0 u setovima.
Čung je do prve pobede u njihovom drugom duelu došao posle tri sata i 22 minuta. On će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena.
 
Đoković je loše počeo meč, u prva tri gema servirao je četiri dvostruke servis greške, što je Čung iskoristio i poveo sa 3:0, da bi posle toga osvojio gem na svoj servis i stekao četiri gema prednosti.
 
Srpski teniser je posle toga osvojio tri uzastopna gema, a posle osvojenog gema Čunga, Đoković je ponovo vezao tri gema i preokrenuo na 6:5. Čung je zatim uspeo da se izbori za taj-brejk, koji je dobio sa 7:4.
 
Čung je u drugom setu poveo sa 4:1, ali je Đoković uspeo da izjednači na 5:5. Njegov protivnik je posle toga vezao dva gema, uz brejk u 12. gemu i poveo je sa 2:0 u setovima.
 
Teniseri su u trećem setu razmenjivali brejkove, Čung je poveo sa 3:1, ali je Đoković izjednačio na 4:4. U narednim gemovima srpski teniser je imao dvaput solidnu priliku da dođe do brejka, pošto je dolazio do 0:30, ali je 58. teniser sveta ipak svaki put uspevao da se vrati, pa je taj period igre okončan u taj-brejku.
 
Odlučujući gem trećeg seta u potpunosti je pripao Čungu sa 7:3, pa je on tako postao prvi Južnokorejac koji se plasirao u prvo grend slem četvrtfinale.
  • Lala

    23.01.2018 07:53
    Jasno je svima da Novak nema vise snagu i brzinu kao nekad. Kad bi samo u jelovnik ubacio i malo slanine, sunke i kobasica...
  • ?

    22.01.2018 16:50
    @ Zivan Novak je od Chunga bio dve klase ispod , svaki rali Korejanac je bio jaci , Novak jednostavno nema snagu udarca i ono sto je pre radio trljao protivnike dok ne iscrpi vise ne ide . Sada mu je skoro 31 mora biti kao Federer ekonomican agresivan jer godine rade svoje . Kirgios , Zverev , Sapavalov , Chung se mogu sada igrati sa Novakom jer su novi uzgoj agresivnog stila sa neverovatnom snagom a Novak im nemoze parirati bez obzira na lakat
  • Zivan

    22.01.2018 15:18
    Vidi se da Đokoviću nedostaju takmičarski mečevi. Kako je izgubio, tako je i svaki od tri seta, uz malo više preciznosti, mogao i dobiti. Najvažnije je da što pre u potpunosti oporavi lakat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.