RSV odgovorio RSS i Jovici Cvetkoviću: Nismo klozet Evrope

Rukometni savez Vojvodine ogradio se od izjava selektora rukometne selekcije Jovice Cvetkovića koji je, između ostalog, pitao "da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope".

Najviše telo vojvođanskog rukometa navodi u saopštenju da se na ovakve izjave Cvetkovića ne može ostati nem i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to mišljenje i stav vojvođanskog Saveza.

"Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac. Srbija su naša deca, naša mladost i lepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši. Budući da je izjava selektora objavljena i na zvaničnom sajtu RSS, postavljamo pitanje rukovodstvu RSS da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija "klozet Evrope"? Pitamo i osvajače medalja iz 2012. i 2013. godine, da li smatraju da su svoj trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za "klozet Evrope"? Smatramo da ličnost selektora mora da bude primer svima, da bira svoje reči i pažljivo daje izjave, a da treba da se bavi isključivo sportom i sportskim motivima, jer to je ono što nas izdvaja od drugih i daje nam pravo da sport odvojimo od politike, ratova i drugih stvari za koje u sportu nema mesta", navode u Rukometnom savezu Vojvodine.

Podsetimo, selektor Cvetković se nakon loših rezultata ekipe koju predvodi na EP u Hrvatskoj upustio i u komentarisanje drugih tema poput prošlih ratova, pomirenja, dobrosusedskih odnosa, itd. Mnogi su to okarakterisali kao skretanje pažnje sa akutnih i trenutnih problema, a to su igra selekcije, izbor selektora i nerad Rukometnog saveza Srbije.

Srbija je na EP u Hrvatskoj zahvaljujući srećnim okolnostima došla do druge faze, u kojoj je trenutno bez bodova i šanse da prođe u polufinale. Ostala su joj još dva duela, danas sa Francuskom i u sredu sa Belorusijom.

  • ne volim bg

    22.01.2018 18:44
    Istina boli.
    Najsmesnije mi je sto se sada RSV prave vecim Srbima i od Srba.
  • Goxns

    22.01.2018 18:43
    Ovako
    Kada je rekao klozet evrope nije mislio na sportska dostignuća, već na uređenje i standard države u kojoj živimo
  • Sremac

    22.01.2018 18:37
    Ko je shvatio-razumece
    Ovi iz RSV k'o TVNS nekad... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.