Tur de Frans kreće 2019. iz centra Brisela

Najveća međunarodna biciklistička trka, Tur de Frans, 2019. godine će krenuti iz centra Brisela, kao omaž ikoni belgijskog biciklizma Ediju Merksu.
Tur de Frans kreće 2019. iz centra Brisela
Foto: Pixabay
Tur de Frans će krenuti 6. jula 2019. godine sa glavnog trga u Briselu, baš na dan kada je pre 50 godina Merks prvi put osvojio čuveno takmičenje. Tada se njegova pobeda proslavljala na istom mestu i ovekovečena je raznim fotografijama.
 
Merks, rođen 1945. godine, jedan je od najuspešnijjih biciklista svih vremena. On je drugi biciklista koji je pet puta osvojio Tur de Frans. Pre njega je to učinio Francuz Žak Anketil.
 
Tur de Frans je treće najpoznatije sportsko takmičenje u svetu. Emituje se uživo u 190 zemalja. Obično traje tri nedelje. Prva trka je bila 1903. godine i od tada se održava svake godine, osim za vreme Prvog i Drugog svetskog rata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.