Cvetković: Igrači lumpovali; Igrači: Selektor meč vodio pijan

Srpski rukometni reprezentativci izdali su saopštenje u kome su optužili selektora Jovicu Cvetkovića da je u alkoholisanom stanju vodio ekipu na Evropskom prvenstvu i ujedno demantovali da su vodili nesportski život u Hrvatskoj.
Oni su tako odgovorili na Cvetkovićeve reči u izveštaju Upravnom odboru RSS da su u Hrvatskoj još u grupnoj fazi unapred kupili avionske karte za povratak kući, a kada se to nije desilo, u Zagrebu više puta otišli u noćne izlaske.
 
"Igrači su se provodili po Zagrebu do ranih jutarnjih sati. Dobio sam potvrdu od hrvatske policije, koja ih je obezbeđivala po noćnim klubovima. Smatram da je nedopustivo srozavanje ugleda Srbije na proteklom EP u Hrvatskoj. Pred odlučujuću utakmicu sa Islandom saznao sam da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Srbiju", napisao je u izveštaju selektor.
 
"Bez ikakvog razloga i osnova stavljeni smo na stub srama "zahvaljujući" "selektoru" Jovici Cvetkoviću koji je izneo niz neistina na naš račun. Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrečena od strane Cvetkovića notorna laž", navodi se u saopštenju rukometaša.
 
Dalje navode da selektor Cvetković nije informisan u kojim klubovima igraju srpski rukometaši, a kamoli strani: "Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, ne znajući da je on već četiri godine u Gepingenu. Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću "Gde si sad mali?", aludirajući na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?" Onda valjda ne bi trebalo da nas čudi što nije znao 85 odsto protivničkih igrača".
 
Dodali su i da Cvetković uglavnom nije vodio treninge, a i kad jeste to je činio sa cigarom u sali: "Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol. Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Belorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti".
 
Igrači su poručili da prihvataju greške sa turnira, ali da ne skrivaju ništa.
 
Reprezentacija Srbije završila je na 12. mestu na Evropskom prvenstvu sa jednom pobedom i pet poraza.
  • Gaston

    23.02.2018 06:01
    ŠtaNi
    Tako i fudbaleri kad na leto odu u Rusiju: pošto nemamo čemu da se nadamo, nek' se bar svi đumle propisno ožderu, da nas bar nasmeju.
  • svetski prvak

    22.02.2018 23:27
    naravno da ti verujemo...
    Jovica Cvetkovic je godinama bio najbolji levi bek na svetu. Davao je presudne golove u presudnim trenucima za svoju drzavu. A ovi potomci vlade mandica butulije i brace perunicic nisu zasluzili da im se imena pisu Velkim slovima. Jadnici i prodane duse !!!!
  • Joca

    22.02.2018 21:39
    Pravilo nase
    Tako nam je u svim oblastima,dobro da uspemo i ovakve rezultate da postignemo. Dok ne bude adekvatnih k azni nema nam boljitka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).