Dekoncentracija koštala "orlove" pobede protiv Nemaca

Košarkaši Srbije poraženi su u Frankfurtu od Nemačke sa 79:74 (20:26, 20:15, 17:18, 22:15) u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.
Srbija nije uspela da pruži igru iz prva dva susreta, šut nije funkcionisao kada je bilo potrebno i raspucani Nemci su to uspeli da iskoriste, prenosi B92.
 
"Orlovi" su doživeli prvi poraz u kvalifikacijama, dok je ekipa Henrika Redla zadržala maksimalan učinak i prva je na tabeli grupe G.
 
Izabranici Aleksandra Đorđevića odlično su otvorili utakmicu, a odlično je odigrao Miroslava Raduljice koji je pogađao iz svih pozicija. Vrlo brzo su dobrim rešenjima u napadu poveli, a onda i stigli do dvocifrene prednosti. 
 
Međutim, dozvolili su Nemcima da se raspucaju u drugoj polovini prve četvrtine, pa se domaćin trojkama ekspresno vratio. Preko Bencinga i Sajferta je Nemačka preokrenula u drugoj deonici, sve do pauze je na snazi bila "rezultatska klackalica", ali su "Orlovi" na odmor otišli sa pola koša razlike. 
 
U trećoj četvrtini oba tima su igrali izjednačeno, Nemačka je došla do prednosti, ali izabranici Đorđevića nisu dozvoljavali da naprave veću bodovnu razliku. U poslednjim sekundama trećeg dela Đoković je šutirao i trojkom uspeo da donese prednost Srbiji 59:57.
 
U poslednjem delu igre Nemci su krenuli silovito. Napravili su seriju od 10 ubačenih koševa, bez ijednog primljeno. Koncentracija je opala "orlovima" i to je ono što ih je koštalo. 
 
Srbija se vratila na 74:71, ali nije iskoristila prilike sa "penal linije" koje je imala. Sa druge strane Akpinar nije pogrešio, te je doveo svoj tim u vođstvu sa 77:72. Poslednji poen na meču upisao je Raduljica, ali to nije uticalo na konačni rezultat od 79:74 za Nemačku.
 
Reprezentacija Srbije će u nedelju gostovati Austriji u Beču. Meč počinje u 20.20 časova.
  • nemackofil

    24.02.2018 07:50
    Bravo nemci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.