Ostaje suspenzija Olimpijskog komiteta Rusije

Međunarodni olimpijski komitet nije danas ukinuo suspenziju Rusiji, pa će se njenih 168 sportista na predstojećoj ceremoniji zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu pojaviti pod olimpijskom zastavom, kao što je bio slučaj i na ceremoniji otvaranja.
Olimpijski komitet Rusije suspendovan je 5. decembra zbog sistemskog dopinga njegovih sportista na Igrama u Sočiju 2014. godine, ali je MOK, uz posebne kriterijume, dozvolio 168 sportista da učestvuju na takmičenju u Pjongčangu. Oni su se takmičili pod olimpijskom zastavom i pod imenom "olimpijski sportisti iz Rusije".
 
Članovi MOK su jednoglasno odobrili preporuku Izvršnog odbora te organizacije, samo nekoliko sati pre ceremonije zatvaranja. Na glasanju je bilo prisutno 52 od 100 članova.
 
Predsednik MOK Tomas Bah rekao je da je uslov da Rusija nastupi na ceremoniji zatvaranja pod svojom zastavom bio da njeni sportisti ne budu pozitivni na doping u Pjongčangu. Medjutim, dvoje od četvoro pozitivnih su bili Rusi, uključujući i takmičara u karlingu, koji je morao da vrati osvojenu bronzanu medalju.
 
"MOK je odlučio da ne ukine suspenziju za ceremoniju zatvaranja, pa neće biti delegacije Olimpijskog komiteta Rusije", rekao je Bah.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).