Košarkaši Srbije uz dosta sreće pobedili Austrijance

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beču Austriju sa 82:81 (21:18, 20:25, 25:20, 16:18), u četvrtom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Srbija je uz mnogo sreće pobedila Austriju koja je tokom većeg dela meča bila u prednosti, a čak je u poslednjim sekundama susreta imala dva šuta za pobedu, ali Rašid Mahalbašić i Benedikt Denek nisu bili precizni u pokušaju za tri, odnosno dva poena.
 
Srbija je bila bolji rival u prvoj četvrtini, imala je prednost posle 10 minuta igre, ali je Austrija u drugoj četvrtini serijom 14:3 preokrenula i došla do dvocifrenog vođstva.
 
Domaćin je održavao tu prednost tokom većeg dela meča, u jednom trenutku vodio je i sa 55:43, ali je ekipa Aleksandra Đorđevića ipak uspela da dođe do trijumfa.
 
Ekipu je ka pobedi povukao Stefan Birčević sa dve vezane trojke, kojima je Srbija došla do izjednačenja, a potom je u neizvesnoj završnici Aleksa Avramović sa trojkom u poslednjim sekundama napada doneo trijumf.
 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stevan Jelovac sa 21 poenom, 15 je postigao Birčević, dok je kapiten Miroslav Raduljica ubacio 16.
 
S druge strane, istakao se Mahalbašić sa 22 poena.
 
Srbija je druga u Grupi G sa tri trijumfa i jednim porazom, dok je Austrija poslednja, četvrta bez pobede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).