Arunovićevoj i Mikecu "duple krune" na Memorijalu "Ištvan Poljanac"

Zorana Arunović i Damir Mikec obeležili su Četvrti memorijalni turnir vazdušnim oružjem "Ištvan Poljanac", koji je održan u atletskoj dvorani na Banjici.
Najpre su zajedno pobedili u miksu vazdušnim pištoljem, a posle su stigli do najsjajnijih trofeja u pojedinačnim takmičenjima, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).
 
Ubedljiv trijumf u miksevima puškom ostvario je tim Bugarske (Zviskova i Rizov). U odsustvu Andree Arsović i Milutina Stefanovića, najboljeg srpskog mešovitog para puškom (Stefanović je propustio miting), čast srpskog streljaštva opravdale su ekipe novosadskog Strelca na drugom i inđijske Mladosti na trećem mestu. Zorana Arunović je dominirala u pojedinačnom takmičenju dama pištoljem, ubedljivo osvojivši prvo mesto, kako u kvalifikacijama tako i u finalu. Od Srpkinja medaljom se okitila i trećeplasirana Biljana Markoš (Policajac). 
 
Mikec je takođe bio najprecizniji i u kvalifikacijama i u finalu, a uz njega na pobedničkom postolju našla su se još dvojica srpskih reprezentativaca. Dimitrije Grgić, član domaćeg Akademca, zauzeo je drugo, a Duško Petrov ("Aleksa Dejović") treće.
 
Sem odličja Mikeca i Arunovićeve u Srbiji su ostale još dve zlatne medalje, zaslugom Marije Malić. Mlada takmičarka Jedinstva iz Stare Pazove je trijumfovala i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji vazdušnom puškom. U kvalifikacijama ove discipline blistala je Andrea Arsović (Partizan) sa 628,2 kruga, 0,2 manje od vlastitog evropskog rekorda koji je postavila na Evropskom prvenstvu u Đeru (u tom trenutku to je bio i svetski rekord). U finalu je ipak bila uspešnija Malićeva, evropska juniorska rekorderka kvalifikacija (625,7), a Arsovićeva se okitila srebrom. Treća je bila klupska drugarica Malićeve, Marija Kolarević.
 
Od takmičara iz inostranstva najviše se istakao bivši evropski prvak Anton Rizov (Bugarska), član najuspešnijeg miksa i pobednik u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnom puškom. Srebro i bronza u konkurenciji muškaraca puškom pripala su članovima novosadskih klubova Filipu Kostiću (Strelac) i Đorđu Janjiću (Novi Sad 1790).
 
Miting je svečano otvorio pukovnik Miroslav Talijan iz Ministarstva odbrane Republike Srbije, a među gostima su bili i potpukovnik Nenad Milosavljević iz Uprave za doktrinu i obuku Vojske Srbije, Dragan Šešum, sportski direktor Sportskog saveza Srbije… Streljački vikend u Beogradu se završava u nedelju Prvenstvom Srbije u B programu, u sali SD Crvena zvezda. Zbog velikog broja učesnika takmičenje počinje u ranim prepodnevnim, a završava se u kasnim večernjim časovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).