EKF će ispitati zbog čega karatista sa Kosova nema na prvenstvu u Novom Sadu

Evropska karate federacija (EKF) saopštila je da je formirala komisiju koja će ispitati okolnosti zbog kojih karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.
EKF će ispitati zbog čega karatista sa Kosova nema na prvenstvu u Novom Sadu
Foto: Pixabay
"Izvršni komitet EKF je na vanrednoj sednici razmatrao okolnosti oko učešća sportista sa Kosova na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu i odlučio je da počne istragu", kaže se u saopštenju.
 
Karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom prvenstvu jer se, prema rečima organizatora, jednostavno nisu pojavili. Međutim, tome su prethodila njihova dva pokušaja da pređu prelaz Merdare. 
 
Prvo im nije bio dozvoljen ulazak u Srbiju, jer su nosili obeležja sa simbolima Kosova. Zatim su se još jednom uputili na Merdare, ovog puta bez državnih obeležja. Međutim, predsednik Karate federacije Kosova Ismet Krasnići je za N1 rekao da im je nakon telefonskih razgovora sa evropskim i lokalnim zvaničnicima rečeno da nema naloga za dozvolu ulaska u Srbiju, tako da nisu ni pokušali da uđu.
  • Sir Nose

    13.05.2018 01:41
    Kada ce BGDkabadahije konacno priznati tu drzavu?!Inatimo se svima a zna se ko zbog toga ispasta,obican gradjanin Srbije.Ekonomija nam je na dnu,penzioneri pokradeni te mi je muka kada svaki dan u medijima cujem/ procitam rec Kosovo najmanje 100x zadnjih 20 god.Granica drzave je definisane vojnim prisustvom njene armije.Automatski znaci da ta teritorija odavno ne pripada Srbiji.Svidelo se to nama ili ne,realnost je takva!!!
  • ZLObodan m.

    12.05.2018 15:19
    I dalje se inatimo svetu.

  • gari

    12.05.2018 12:35
    Sad više da se lepo ne organizuju takva prvenstva u Srbiji... Kad ne znamo da budemo ljudi. Još i da im se nadoknadi što su platili sebi kotizacije, smeštaj i troškove puta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).