Bufon se oprostio od Juventusa

Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon oprostio se od tog kluba u današnjoj utakmici protiv Verone, poslednjoj u ovoj sezoni u Seriji A, a tokom koje su crno-beli proslavili osvajanje sedme uzastopne šampionske titule.
Bufon je danas u Torinu odigrao poslednju utakmicu za crno-bele, koje napušta posle 17 godina. On je prošlog četvrtka saopštio odluku, ali nije naveo da li će i gde nastaviti karijeru.  
 
Bufon je već tokom zagrevanja počeo da se oprašta od navijača i saigrača, a bivši kapiten italijanske reprezentacije je nekoliko minuta proveo pored tribina iza gola i uplakan se grlio s brojnim navijačima.
 
Navijači su na tribini razvili veliku zastavu sa likom 40-godišnjeg golmana, a tokom utakmice su pevali pesme i uzvikivali parole podrške i zahvalnosti.
 
Bufon je zamenjen u 63. minutu utakmice i teren je napustio uz ovacije. Njega su zagrlili svi saigrači i članovi stručnog štaba dok je on pokušavao da zadrži suze, a zatim su se s njim pozdravili i igrači Verone. Bufon je 2001. godine iz Parme prešao u Juventus, za koji je odigrao 656 utakmica. Ove sezone je osvojio devetu šampionsku titulu u Seriji A, a sedmu uzastopnu.
 
Dve titule su oduzete klubu zbog "kalčopolija", a uz to Juventus je izbačen u Seriju B, a Bufon je i tada ostao u klubu i pomogao mu da se vrati u prvu ligu. Među brojnim rekordima za klub i reprezentaciju, Bufon drži i onaj od 974 uzastopnih minuta bez primljenog gola, u sezoni 2015-2016. On, međutim, nije uspeo da osvoji Ligu šampiona sa Juventusom.
 
Od 1997. do 2018. godine odigrao je 176 utakmica sa reprezentaciju, iz koje se povukao pošto ekipa nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sa "azurima" osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj. 
  • Novak

    25.05.2018 23:29
    ...
    Upravo ovakve vesti mi zveknu takav šamar da odmah svatim da vreme neumitno teče, hteli mi to ili ne... Hvala Điđi za sve! Ostaju prelepe uspomene na detinjstvo, Lige šampiona, Svetska i Evropska prvenstva i legendarni Juve u periodu 2003-2006.
  • Vlada

    19.05.2018 23:46
    Forza Juve
    Zbogom Djidji i hvala za sve.Uzivaj u zasluzenoj penziji i neka te sluzi zdravlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.