Đoković u osmini finala Rolan Garosa

Novak Đoković se danas plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u 3. kolu pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta u četiri seta, 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (7:4) i 6:2
Đoković je u njihovom osmom međusobnom duelu došao do sedme pobede posle tri sata i 48 minuta igre.
 
On će u osmini finala igrati protiv Španca Fernanda Verdaska, koji je sa 3:0 pobedio trećeg nosioca Bugarina Grigora Dimitrova.
 
Prvi set nije doneo mnogo uzbuđenja, prvi do brejk lopti došao je Bautista u devetom gemu, ali ih nije iskoristio, da bi potom Đoković u narednom uspeo da oduzme servis rivalu i povede sa 1:0. Đoković je nastavio s dobrom igrom u drugom setu, poveo je sa 3:0, uz prednost brejka, ali ipak nije uspeo da zadrži koncentraciju na visokom nivou, došlo je do malog pada u igri, što je Španac iskoristio i uspeo da oduzme servis srpskom teniseru u sedmom gemu.
 
Đoković, 22. na ATP rang-listi je potom u 10. gemu došao do set lopte, ali je Agut uspeo da je spasi. Slična situacija viđena je dva gema kasnije, nakon sigurnog servis-gema Đokovića. Ovaj put je naš as imao dve vezane set lopte, ali ih nije iskoristio, iako je na drugoj imao otvorenu skraćenu dijagonalu, međutim, pogodio je vrh mreže, posle čega se iznervirao i u besu polomio reket. U taj-brejku drugog seta Španac je konstantno imao prednost, Đoković je uspeo da spasi dve set lopte, ali ne i treću posle koje je Bautista-Agut došao do izjednačenja u setovima.
 
Nastavio je 13. teniser sveta da igra na visokom nivou, čak je u trećem setu vodio sa 3:1 i 5:3, ali je Đoković uspeo da se vrati i taj period igre odvede u taj-brejk, koji mu je pripao rezultatom 7:4. Četvrti set, u kom je počela da sipi kiša, pripao je u potpunosti Novaku, koji je samo u završnici uz malo oscilacija prepustio jedan brejk Špancu, ali je prethodno dvaput oduzeo servis, da bi i u sedmom gemu učinio isto za plasman u osminu finala drugog gren slem turnira u sezoni.
  • gastoz

    02.06.2018 09:12
    mlaka igra
    Ko se iole razume u tenis, primetice da je ovo daleko ispod nivoa trenutnih top igraca (Thiem, Zverev). Lopte jedva prelaze servis liniju, dosadno za gledati...
  • Zivan

    01.06.2018 17:26
    Pobeda izvojevana sa dosta napora. Đoković se sporo vraća igri po kojoj ga pamti ceo sportski svet. Ipak, Verdasko je na zalasku karijere i ne bi sme biti prevelika prepreka našem asu, čak i kada se mučeći vraća u teniski vrh...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).