Srbija je ponovo prvak sveta u basketu

Srpski basketaši danas su odbranili titulu prvaka sveta u igri 3 na 3, pošto su u finalu odigranom u Manili pobedili Holandiju sa 16:13.
Srpski tim koji čine Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Stefan Stojačić i Dejan Majstorović dokazao je i na ovom šampionatu da je i dalje najbolji na planeti ostvarivši sedam trijumfa u isto toliko odigranih mečeva.
 
Finalna utakmica bila je potpuno ujednačena do poslednja dva minuta kada su se naši igrači, posle 10:10 rezultatski odlepili i stvorili "zalihu" od četiri koša prednosti koja im je bila dovoljna za pobedu.
 
Prethodno su ovi momci u polufinalu, u dramatičnom finišu savladali Poljsku sa 21:19. Poljska je vodila tokom čitavog toka, ali su branioci titule prvaka sveta uspeli da dvojkom Majstorovića uz zvuk sirene dođu do trijumfa i finala.
 
Srbija je ranije danas u četvrtfinalu ubedljivo savladala Mongoliju sa 21:8, a u grupi su tokom vikenda pobedili Holandiju (21:17), Novi Zeland (22:13), Rumuniju (21:12) i Kirgistan (21:9).
 
Basketaši su treću godinu u nizu su osvojili titulu prvaka sveta, a imaju i jedno srebro iz 2014. godine. Naredno Svetsko prvenstvo je sledeće godine u Holandiju, što će biti uvod u prvi nastup ove discipline na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.
  • @Kaligula

    13.06.2018 02:32
    naporan si
    @Kaligula

    A znas koliko ucenika te muzicke i baletske skole su osvojili prva mesta, mislis da oni nemaju pravo na novu zgradu, tim pre sto iz stare moraju da se isele. Svaka vest, tebi smeta baletska i muzicka skola, covek bi pomislio da si imao neki deal koji je propao kad ti bas toliko smeta.
  • Neka

    13.06.2018 00:35
    Bam, bam, bam. Kao da je najlaksa stvar na svetu. Svaka cast.
  • Milica

    12.06.2018 23:48
    Bravo, bravo!
    Zivi i zdravi i bili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.