SP 2018: "Vikinzi" zaustavili Argentinu, Mesi tragičar

Reprezentacije Islanda i Argentine odigrale su nerešeno, rezultatom 1:1, u prvom meču grupe D na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
"Vikinzi" su zahvaljujući čvrstoj igri, ali i odličnom golmanu Henesu Haldorsonu, uspeli da naprave prvo iznenađenje na Mundijalu.
 
Argetinci su od starta meča bili ti koji su odlučivali o ritmu igre, lopta je bila u njihovom posedu, ali ni veliki broj prilika, niti jedanaesterac, nisu bili dovoljni da uzmu tri boda u ovom meču.
 
"Gaučosi" su poveli preko Aguera u 19. minutu. Argentinac je primio loptu u šesnaestercu, iako se iza njega nalazilo nekoliko odbrambenih igrača Islanda, Aguero je uspeo da iz okreta loptu uputi u mrežu Haldorsona.
 
Međutim, slavlje Argentinaca je trajalo samo pet minuta. Napad Islanđana je tekao lagano, opkoljavali su gol Argentine. Sigurdson je centrirao loptu, a Kabaljero ju je samo odbio do Finbogasona koji ju je bez problema otpremio u gol. 
 
Posle izjednačenja Islanđani su "parkirali bus" ispred svog gola i nisu dozvoljavali "Gaučosima" da naprave iole ozbiljnije šanse. I pored toga, Argentinci su bili uporni, napadali su, a u 63. minutu u glavnoj ulozi su se našli Magnuson i, još jednom, Aguero. Defanzivac Islanda je s leđa oborio napadača Mančester Sitija, a arbitar Mačinjak bez ikakve sumnje pokazuje na belu tačku.
 
Loptu je uzeo jedan od najboljih igrača sveta i kapiten Argentine - Leo Mesi. Iako je mogao da još jednom opravdava titulu heroja nacije, fortuna je ovog puta tu ulogu sačuvala za drugog igrača.
 
Loše izveden penal olakšao je posao Haldorsonu da "pročita" kuda će Mesijev šut ići. Baca se u pravu stranu i "skida" Mesijev udarac, te postaje heroj ovog meča za Islanđane.
 
Argentinci su do kraja napadali, ali nisu uspeli da ugroze gol "Vikinga", čiji je golman danas bio na visini zadatka, te je u još nekoliko prilika dobro intervenisao.
 
U Grupi D večeras se sastaju i Hrvatska protiv Nigerije. Susedi će svoj prvi meč na Mundijalu početi u 21 čas.
  • brane

    16.06.2018 20:25
    Odlican fudbal. Uzivanje gledati.
    Generalno dosada su sve utakmice bile vrlo solidne.
  • zcb

    16.06.2018 18:41
    Odlican Island je ostvario veliki uspeh . Za Argentinu je ovo ipak neuspeh .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).