Kvalifikacije za Ligu Evrope: Remi Novosađana u Crnoj Gori

Fudbaleri kotorskog Bokelja i Vojvodine odigrali su danas nerešeno 1:1 prvi susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pred oko 1.500 gledalaca na stadionu u Petrovcu strelci su bili Đenić u 5. minutu za domaće i Meleg u 6. minutu za goste.

Uprkos toplom i sparnom vremenu, meč je bio uzbudljiv, sa obiljem prilika na obe strane. Vojvodina je igrala ofanzivno, ali nije iskoristila nekoliko odličnih prilika za gol. Kotorani su se pokazali kao dobar tim, opasan u kontrama i na visokim loptama, pa i oni mogu da žale za propuštenim šansama.

U svakom slučaju, domaćin je pokazao da nikako nije autsajder u ovom dvomeču i da se neće tek tako predati u revanšu u Novom Sadu koji je na programu 7. jula na Karađorđu.

TOK UTAKMICE

94. minut, kraj susreta.

U 88. minutu umalo da budu kažnjeni promašaji crveno-belih. Macanović je ostao sam, dobio upotrebljiv centaršut, ali je šutirao preko gola.

Kakva bomba Paločevića sa 30 metara, pogodio je prečku u 84. minutu, malo je nedostajalo da Vojvodina povede.

Na desetak minuta pre kraja, znatno je opao tempo, a sudija je dopustio još jedan predah za osveženje zbog vrućine.

Nedugo zatim šansa i za Kovačevića koji slabo šutira glavom sa nekih sedam metara od gola, posle kornera koji je izveo Meleg. Odmah potom i dobar pokušaj Malbašića na centaršut Paločevića, ali šutira pored gola.

Trujić je mogao da samo dva minuta kasnije dovode Novosađane u vođstvo nakon odlične polukontre, ali je traljavo šutirao. Igra se otvoreno, prilike se stvaraju često na obe strane.

Najbolja prilika za Bokelj u 60. minutu. Posle kornera Đenić šutira glavom neometan sa peterca, ali pravo u Kordića koji nogom izbacuje loptu sa gol linije.

Nova prilika za goste u 56. minutu. Nakon centaršuta Trujića, Babić spušta do Antića koji ima otvoren šut sa ivice kaznenog prostora, ali gađa pravo u golmana.

Opasan napad Kotorana u 53. minutu. Tomić je centrirao, sa desetak metara Macanovć glavom gađa suprotni ugao Kordića, na sreću golmana Vojvodine lopta odlazi pored gola.

Trujić je u 48. minutu promašio najbolju priliku na meču. Kroz sredinu je prošao dva igrača, izbio sam ispred golama Mijatovića i gurnuo loptu ispod njega, ali je ona prošla koji centimetar od stative.

Počelo je drugo poluvreme...

Na samom kraju prvog poluvremena još jedna dobra prilika za Babića koji je prešao i golmana, ali je odlično reagovao igrač domaćih i otklonio opasnost.

Stopostotna prilika za Babića u 42. minutu, nakon centaršuta sa desne strane Miletića, u trku je naleteo na loptu i sa peterca uspeo da prebaci gol.

Sudijski tajm-aut u 30. minutu, kako bi se akteri meča osvežili.

Imala je Vojvodina priliku za drugi gol u 22. minutu ali su Meleg i Trujić nonšalantno reagovali u kaznenom prostoru Bokelja.

Kontra domaćih u 15. minutu, traže penal posle intervencije Kovačevića, ali ništa od toga, sudija kaže da nije bilo namerno igranje rukom.

Dobra prilika za domaćina u 11. minutu, šutirao je preko gola vezista Pepić sa nekih desetak metara.

Goool... Vojvodina u 6. minutu dolazi do izjednačenja. Grešku u odbrani domaćih koristi Meleg i sa dvadeset metara lobuje Mijatovića.

Goool... U prvom napadu Kotorani dolaze do vođstva već 5. minutu. Nakon centaršuta Mladenovića glavom je pogodio Đenić.

Utakmica je počela, temperatura vazduha je 32 stepena.

SASTAVI:

Bokelj: Mijatović, Mladenović, Bogdanović, Ognjanović, Todorović, Zlatičanin, Tomić, Pepić, Macanović, Đenić, Vučinić.

Vojvodina: Kordić, Miletić, Puškarić, V. Kovačević, Antić, N. Kovačević, Jovančić, Malbašić, Meleg, Babić, Trujić

Sudija: Alehandro Ernandes (Španija)

Bokelj iz Kotora je osnovan 1922. godine i ovo mu je debitantski nastup u evropskim takmičenjima nakon osvojenog četvrtog mesta u prvenstvu Crne Gore. S druge strane, Vojvodini je u 102. godine postojanja ovo 37. sezona u evropskim takmičenjima. Prošle i pre tri godine Novosađani su dogurali do plej ofa, ali su u mečevima za grupnu fazu Lige Evrope eliminisani od Viktorije iz Plzena, odnosno moldavskog Šerifa.

Šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović je rekao da sa optimizmom dočekuje predstojeći dvomeč jer su svi spremni sem povređenog Novice Maksimovića koji nije ni otputovao u Crnu Goru. S druge strane, šef stručnog štaba Bokelja Slobodan Drašković je kazao da je ovo za njegov tim istorijski duel jer u svom višedecenijskom trajanju prvi put igraju utakmicu evropskih takmičenja i da im je cilj da ne prime gol.

Novosadski tim je favorit, a kladionice su dale kvotu od 1.5 do 1.7 na pobedu Vojvodine.

Bolji iz ovog dvomeča igraće u 2. kolu sa pobednikom meča između norveškog Stabeka i velškog Nomadsa.

  • Rosi

    30.06.2016 22:46
    Bez obzira na sve,stadion u sledeci cetvrtak mora biti pristojno popunjen.Ovaj tim Vose je napravljen sa minimalnim ulaganjima i prolaz u drugo kolo je veliki uspeh.
  • Shone

    30.06.2016 22:44
    Dobro i igraju kad nisu platu dobili 6 meseci.
  • janko

    30.06.2016 19:14
    Ko ovo još može da gleda-

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.