VIDEO: Zvezda ubedljiva protiv Vojvodine

U derbi susretu 10. kola Superlige fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu Vojvodinu rezultatom 4:1 i tako naneli prvi poraz ove sezone u šampionatu ekipi Nenada Lalatovića.

Pred oko 14.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", golove su postigli Ruiz u 11, Donald u 58, Plavšić u 63. i Srnić u 90. minutu minutu za beogradski tim, a Malbašić u 43. minutu za goste.

Crvena zvezda je neočekivano brzo povela, a vođstvu je doprinela loša intervencija Kordića koji nije uspeo da zaustavi ne tako snažan udarac Ruiza sa preko 20 metara.

Ipak, nešto kasnije golman Vojvodine se iskupio kada je odlično reagovao odbranivši zicer Vijeiri.

U poslednjih desetak minuta prvog poluvremena Vojvodina je pojačala tempo. Najpre su 36. minutu gosti oštećeni za penal nakon što je oboren Malbašić kada je ostao sam ispred Manojlovića, ali se pištaljka sudije Santrača nije čula. Nedugo zatim, u velikoj prilici našao se kapiten Meleg, ali je bio neprecizan.

Novosađani su uspeli da izjednače pred kraj prvog dela. Malbašić se sjajno ubacio iza leđa Zvezdine odbrane i rutinski savladao Manojlovića.

U drugom poluvremenu Zvezda mnogo bolja. Ipak, Vojvodina je bila prva bila u prilici, ali Meleg u 55. minutu nije uspeo da savlada golmana beogradskih crveno-belih.

Tri minuta kasnije, Donald je presekao jedan napad gostiju i započeo akciju u kojoj je nakon dobre kontre lako savladao Kordića.

Samo pet minuta potom, pritisak domaćeg tima urodio je plodom pa je Zvezda preko Plavšića uvećala prednost.

Do kraja regularnog dela bilo je još nekoliko prilika na obe strane, dve odlične šanse da poveća prednost propustio je Vijeira, a u izglednoj prilici našao se i Zličić sa druge strane.

Zvezda stavlja tačku na utakmicu četvrtim pogotkom, a strelac je u poslednjem minutu bio Srnić posle snažnog udarca iz blizine.

Aktuelni šampion se ovom pobedom vratio na vodeću poziciju, pre svega zbog daleko bolje igre u drugom delu.

S druge strane, Vojvodina, koja je imala veliku podršku svojih pristalica u Beogradu, nije prikazala igru po kojoj je prepoznatljiva ovog leta pa i nije mogla više večeras u Beogradu.

Nenad Lalatović je rekao da suđenje neće komentarisati. - Neverovatan pad u drugom poluvremenu, primili smo dva ekspresna gola, ali to je kvalitet Crvene zvezde. Nismo zaslužili da izgubimo baš sa ovolikom razlikom, ali Zvezda je definitivno bolja - objasnio je Lalatović.

Ostali rezultati 10. kola:

Metalac- Partizan 0:1
Voždovac - Novi Pazar 2:0
Napredak- Spartak 1:0
Borac - Javor 1:1
Mladost - Bačka 1:0
Radnički - Radnik 1:0
Rad - Čukarički 1:1

Tabela:

Crvena zvezda 25, Vojvodina 23, Radnički 20, Partizan 19, Mladost 18, Napredak i Spartak po 16, itd.

U sledećem kolu koje je na programu 1. oktobra Vojvodina dočekuje ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca.

  • ALUMNI

    26.09.2016 13:31
    KO KRADE TAJ I IMA
    ili, i moja baba bi pobedila uz takvo suđenje! Ipak, Uprava ima prava da se raduje, ono, pobedili njini.....
  • X

    26.09.2016 10:46
    X
    Ćiribu ćiriba, ha ha ha....
  • moca

    26.09.2016 06:59
    Voša će proći kao OFK Beograd dok treba ciganima tu je kad netreba onda raspad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.