Sklepana Muslinova selekcija se izblamirala u Kataru

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz Super lige, izgubila je danas u Dohi od Katara sa 0:3 u prijateljskoj utakmici.

Pitanje pobednika na ovom meču praktično je rešeno u prvih 45 minuta, pošto je Katar stigao do prednosti od 3:0, a sva tri gola postigao je Sebastijan Sorija. 

Srbija je u Dohi odigrala užasno prvo poluvreme u kojem je primila tri gola, pa nije pomoglo ni bolje izdanje u nastavku.

Selektor Slavoljub Muslin oformio je takozvanu B reprezentaciju u kojoj igraju igrači iz domaćeg prvenstva, što je trebalo da bude dodatna selekcija za najjaču ekipu. Muslin je rekao da nije nerealno da neko od ovih fudbalera dobije priliku da nastupa za A selekciju, ali će svi u ekspediciji sigurno želeti da zaborave prvih 45 minuta.

’Orlovi’ su nešto bolje počeli, da bi sredinom tog dela igre usledio veliki pad, što su domaći maksimalno iskoristili. U 24. minutu Sorija je posle prodora saigrača po desnoj strani iz drugog puta savladao golmana Kljajića, da bi samo šest minuta kasnije isti igrač duplirao vođstvo, ovoga puta udarcem glavom.

Naši reprezentativci bili su potpuno izgubljeni, nisu mogli da kreiraju jedan dobar napad, da bi potpuni nokaut usledio u finišu poluvremena. Napadač Katara je pobegao odbrani, izašao 1 na 1 sa čuvarem mreže i rutinski ga savladao.

Muslin je na početku drugog poluvremena napravio šest izmena, što mu je donelo mnogo bolju i bržu igru. Prvu veliku šansu propustio je Ćirković kada je bio neodlučan ispred protivničkog golmana, a u 58. minutu najbolju priliku nije realizova Urošević. Nakon centaršuta Poletanovića iz prekida bio je najviši u skoku, ali nije imao sreće.

Reprezentativci Srbije su drugo poluvreme odigrali mnogo bolje, napadali su i stvarali prilike, ali nisu uspeli da postignu ni utešni pogodak. 

Muslin: Nedostajalo nam je više vremena za pripremu

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da bi B reprezentacija Srbije bolje igrala da je imala više vremena za pripremu.

"Mislim da je sve bolje izgledalo nego što to rezultat govori. Naivno i nesrećno smo primili golove, do 20 minuta smo igrali dobro, ali su momci pali posle tog prvog gola. U drugom poluvremenu je usledila dobra reakcija, momci su bili bolji, imali nekoliko prilika ali je izostala realizacija. Treba imati na umu da je ova ekipa bila prvi put na okupu, da smo imali samo jedan trening i da nismo imali vremena da se malo uigramo. Nemam primedbe na borbenost, pokazanu želju, pogotovo u drugom delu igre. Nadam se da ćemo nastaviti da radimo i siguran sam da će sve izgledati mnogo bolje kad se igrači naviknu jedni na druge, jer ima tu interesantnog materijala za neku budućnost", rekao je Muslin. 

  • fantazija

    30.09.2016 10:06
    10.00
    Teske noge,pocetak sezone ,neuigranost,momci su dali sve od sebe bla,bla,bla... svakog ciklusa ista prica,bitno da su Antica smenili koji je u poslednje vreme jedini imao neki rezultat...dok razni menadzeri i ostali lopovi kroje tim i pitaju se ovako cemo prolaziti,talenti propadaju jel nema ko da ih gura za razliku od ovih tatinih i maminih splavara...
  • karlovcanin

    30.09.2016 08:21
    60% novca koji ide u fudbal preusmeriti u druge sportove imali bi bar jos jednu Spanovicku,Velju Stjepanovica,Andreu Arsovic , Milicu Mandic,Dudasa,Kolasinca itd.Ovoj kao ii A selekciji tj. SPLAVAROSKOJ bagri dati samo koliko je potrebno za solidan zivot pa ko vredi prodace se i uzeti novce preko. Za bolje i nisu
  • mile

    30.09.2016 06:39
    Rasterati usranom motkom I ne dati im ni dinara.Fudbal je u srbiji propao odavno.Prestanite vise da hvalite Miljanica I Karadzica oni su ga upropastili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.