Radnički iz Niša pred stečajem

Finansijski direkor Radničkog iz Niša Rade Basta rekao je danas da će taj fudbalski klub otići u stečaj ako u narednih 15 dana ne bude pronađeno rešenje finansijskih problema.
"Dugovi Radničkog iznose dva miliona evra, odnosno između 250 i 300 miliona dinara. Najveći dug je prema Poreskoj upravi i iznosi 46 miliona dinara, dok je dug prema fudbalerima između 35 i 40 miliona dinara", rekao je Basta na zajedničkom sastanku Upravnog odbora i poverilaca. On je istakao da će rukovostvo Radničkog narednih dana tražiti od svih poverilaca reprogram dugova i odricanja od kamata i sudskih troškova.
 
"Probaćemo da sa poveriocima nađemo zajednički jezik. Ne bežimo od dugova, vratićemo ih, ali ne možemo da prihvatimo da glavnica nekog duga iznosi 400.000 dinara, a kamata 800.000", kazao je Basta. Prema njegovim rečima, troškovi kluba iznose godišnje oko 120 miliona dinara, a od grada je prošle godine dobijeno nešto više od 40 miliona dinara.
 
Predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić rekao je da sudbina tog kluba zavisi od toga kako će se poverioci opredeliti.
 
"Ako potraživanja budu umanjena, predsednik kluba Ivica Tončev će svojim sredstvima i kontaktima koje ima pomoći da se ova finansijska situacija prevaziđe. Klub trenutno ima samo jedan sponzorski ugovor i on iznosi 2.000 evra. Novac iz gradske kase ne može da dobije sve dok mu je račun u blokadi", rekao je Ilić.
 
Prema njegovim rečima u interesu svih poverilaca je da deo duga naplate, jer ako Radnički ode u stečaj neće moći da bilo šta naplate jer klub nema pokretnu i nepokretnu imovinu.
 
Na sastnku je rečeno da će uprkos finansijskim poteškoćama u kojima se klub nalazi pripreme prvog tima za prestojeću sezonu biti organizovane po planu. Okupljanje prvog tima je sutra, a fudbaleri Radničkog će 22. januara otići na pripreme u Antaliju ili Ohrid.
  • Srdjan

    11.01.2017 10:21
    Fudbal
    Izvuče Basta njih iz dugova.
  • Zivan

    10.01.2017 16:27
    Nišlije dužne dva miliona evra, Vojvodina nekih sedam i oba kluba su u čabru, pred stečajem. Istovremeno Crvena zvezda duguje blizu 50 miliona evra, Partizan najmanje 15, pa mirno igraju i niko ih ni za šta ne goni. Poverioci shvatili da dva beogradska kluba imaju političku zaledjinu, pa se mire sa večitim odlaga jem potražiovanja...
  • jedinstvena

    09.01.2017 19:49
    gostoprimstvo
    a da dodju na pripreme u Veternik? Moze da bude povoljnije, svima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.