Zvezda se s golom zaostatka vraća iz Krasnodara

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras na gostovanju od Krasnodara sa 3:2 u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope.
Golove za Krasnodar postigli su Ivan Ignatijev u 20, Viktor Klaeson u 46. i Sergej Petrov u 66. minutu, dok su pogotke za Zvezdu postigli Slavoljub Srnić u 57. i Aleksandar Pešić u 71.
 
Krasnodar je bolje počeo utakmicu, imao je potpunu inicijativu u prvih 20 minuta igre, što je ruskom timu i donelo rezultat. Mihailo Ristić šutirao je sa oko 18 metara, golman Zvezde Milan Borjan uspeo je da odbije loptu, a na nju je natrčao Ivan Ignatijev i doveo svoj tim do prednosti.
 
Šest minuta kasnije Zvezda je imala prvu priliku na utakmici, ali je snažan šut sa oko 22 metara odbranio golman Andrej Sinicin. Imali su crveno-beli nekoliko minuta kasnije još jednu dobru situaciju pred golom Sinicina, ali je lopta posle prekida koji je izveo Gelor Kanga nakon odbitka od defanzivca Krasnodara Aleksandra Marinoviča završila malo pored desne stative. Zvezda je u nastavku prvog dela igre imala kontrolu, ali nije ozbiljnije ugrozila gol Sinicina.
 
Drugo poluvreme loše je počelo po Zvezdu, koja je posle manje od minut igre primila gol. Kristijan Ramires je centrirao sa leve strane, a na drugoj stativi pronašao je Klasona koji je šutirao iz prve i savladao Borjana.
 
U 52. minutu Zvezda je došla do najbolje prilike na utakmici. Odlično su Nemanja Radonjić i Dušan Andjelković kombinovali po levoj strani, da bi potom centaršut uputio kapiten crveno-belih i u petercu uposlio Ričmonda Boaćija, ali je Sinicin refleksno odbranio njegov udarac.
 
Crvena zvezda je u 57. minutu smanjila zaostatak, a strelac je bio Srnić sjajnim udarcem sa oko 20 metara. Sinicin je samo malo uspeo da zakači njegov šut po zemlji, ali ne i da odbrani svoj gol.
 
Dva minuta kasnije Krasnodar je postigao treći gol, ali on nije priznat, pošto sudije nisu dobro procenile situaciju. Ristić je snažno šutirao sa oko 20 metara, pogodio je prečku i lopta je potom završila iza gol linije, ali je Borjan brzo pokupio loptu, pa je igra nastavljena.
 
Krasnodar je u 65. minutu umalo došao do trećeg gola, ali je Andjelković ovaj put dobro reagovao i sa gol linije izbacio loptu u korner posle loba Ignatijva. Upravo posle tog kornera Krasnodar je došao do trećeg gola. Pavel Mamaev je na ivici šesnaesterca pronašao usamljenog Petrova koji je uhvatio volej i preciznim udarcem savladao Borjana.
 
Delovalo je da Zvezda ne može ponovo da dodje do gola, ali je u 71. minutu Nemanja Milić u poslednji čas sustigao loptu koju je poslao Kanga i odigrao povratnu ka Aleksandru Pešiću, a ovaj je iz prve sa oko pet metara savladao Sinicina.
 
Do kraja susreta bitka se uglavnom vodila na sredini terena, Krasnodar je imao blagu incijativu, ali do prave prilike nije došao.
 
Revanš se igra za sedam dana u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.