Novosadski basketaši osvojili titulu u Segedinu

Najbolji basketaši sveta, članovi ekipe Novi Sad Al Wahda 3x3, osvojili su titulu na B33 turniru u Segedinu, pobedivši Džakov u finalu sa 20-16.
Posle turnira u Amsterdamu i Pragu, gde su Novosađani zaustavljeni na pragu finala, titula u Segedinu osvojena je i pored kadrovskih problema, zbog povrede Marka Savića. Zato se igralo u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Dejan Majstorović i Bojan Davidovac.
 
"Turnir je bio naporan, u četvrtfinalu smo pobedili novosadsku ekipu Sijesta sa 21-20, a u polufinalu smo savladali nacionalni tim Mađara. Davidovac će nastaviti da igra sa nama dok se Savić ne oporavi, drugačiji je igrač i doneo je novu dimenziju igri. Sa njim u timu bolje branimo visoke ekipe, dobro se uklopio", kaže Bulut. 
 
Kalendar rasporeda nemilosrdan je prema ekipi i već u nedelju će biti novih izazova.
 
"Igraćemo na turniru u Aleksincu, već u sredu 15. juna idemo za Abu Dabi, gde ćemo učestvovati na tri turnira za 10 dana. Tu nas očekuje i borba za World tour, pa će ti mečevi uz partije u Aleksincu poslužiti za uigravanje sa novim članom", zaključio je Bulut.
 
Ukupno u sezoni, Novi Sad Al Wahda će imati 22 turnira u pet meseci, a pored FIBA World Tour-a, igraće se Evropsko i Svetsko prvenstvo. 
  • kiki

    12.06.2016 10:49
    com
    Koliko vidim imaju sponzora a imaju i obilatu pomoc sudija.Ti basketi ponekad vuse lice na cirkus i nemaju mnogo veze sa sportom.
  • Sale NS

    12.06.2016 08:27
    Alal vera
    Bravo momci. Mnogo volem da pročitam ovako nešto. Pomaže li iko njima da putuju i pobeđuju ? Zar ne bi Grad trebao da stane iza ovakvih momaka ? Pa oni pronose slavu i ime Novog Sada svuda gde se pojave. NAPRED MOMCI !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).