"Orlovi" se kockali sa Portorikancima, Rio je blizu

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Portorika rezultatom 87:81 (21:22, 20:9, 28:20, 18:30) u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju.

Izabranici Aleksandra Đorđevića počeli su večerašnji meč rezervisano, bili su stegnuti i ne toliko agresivni, a kako je meč odmicao podizali su i nivo igre. 

U prvoj deonici je Portoriko pružio odličan otpor našim košarkašima, igrali su dobru odbranu, pa su uspeli da zatvore šuteve iz ugla, kao i proigravanja za centarsku poziciju. To im je donelo prednost od pola koša na kraju prve četvrtine (21:22). Međutim, Saletova četa je pojačala tempo u drugoj četvrtini i serijom od 10:0 otišla na poluvreme sa 41:31.

Do kraja meča su Portorikanci uspeli da iskoriste pad u igri Srbije, ali su "orlovi" uspeli da sačuvaju prenost i pobede rezultatom 87:81.

Najefikasniji u našem timu bio je Nemanja Nedović sa 14 poena, a pratili su ga Birčević, Jokić, Kalinić i Bogdanović sa po 12. U selekciji Portorika Holand je ubacio 21 poen.
 
Na beogradskom turniru učestvuje šest ekipa, podeljenih u dve grupe, koje će dati po dva učesnika polufinala. Srbija je u Grupi A, sa Angolom i Portorikom, dok Grupu B čine Japan, Češka i Letonija. U prvoj utakmici B grupe Letonija je ubedljivo pobedila Češku rezultatom 88:48.

Srbija protiv Angole igra u sredu od 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).