Duda Ivković: Pobedili bismo "Drim tim" 1992. u Barseloni

Legendarni srpski košarkaški stručnjak Dušan Ivković izjavio je da bi reprezentacija Jugoslavije, da nije bilo rata, pobedila američki "Drim tim" na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Reprezentacija Jugoslavije u Barseloni nije nastupila zbog sankcija međunarodne zajednice. Ivković smatra da bi ta selekcija bez hrvatskih i slovenačkih košarkaša bila dovoljno kvalitetna da parira timu koji je predvodio Majkl Džordan, a u kom su igrali i Skoti Pipen, Karl Maloun, Medžik Džonson, Čarls Barkli, Leri Bird i ostale zvezde.

"Da nije bilo rata, verujem da bismo pobedili SAD. Dok bi se drugi igrači slikali sa Amerikancima, Džordanom i ostalima, mi bismo naporno trenirali i verujem da bismo ih dobili", rekao je Ivković u intervjuu za televiziju Grčke.

U tadašnjem timu ne bi igrali igrači poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Dina Rađe, ali Ivković veruje da bi Žarko Paspalj, Vlade Divac i Aleksandar Đorđević mogli da naprave iznenađenje.

Ivković je pričao i o pokojnom Draženu Petroviću, ali nije izdvojio nijednog košarkaša kao omiljenog.

"On je bio veliki radnik. Ako trening počinje u 8, on je stizao već u pola 8, kako bi bio spreman da uči i radi. Ipak, ne mogu da izdvojim nijednog igrača, svi su mi bili kao deca", istakao je Ivković.

  • Oli

    20.10.2016 21:15
    Nikada
    Da se ne farbamo: sami tadasnji srpski tim ne bi nikada savlada o ameriku. Oni su jednostavno na svako poziciji bili izuzetni.
  • nn

    06.10.2016 16:26
    Hrvatska je igrala u finalu OI 1992. u Barceloni. Jedino bi tada da je opstala reprezentacija SFRJ pobedila amerikance. Sama Srbija sigurno ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).