Basketaši: Naredni cilj da savladamo selekciju Aleksandra Đorđevića

Reprezentativci Srbije u basketu 3x3 izjavili su danas da su osvajanjem titule prvaka sveta u Kini i pobedom u finalu nad SAD ispunili san, ali da im je naredni cilj da savladaju vicešampione planete u košarci - selekciju Aleksandra Đorđevića.

Basketaši Srbije Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić u Gvanžuu osvojili su drugu titulu prvaka sveta, nakon što su zabeležili svih sedam pobeda, poslednju protiv SAD 21:16.

"Posle 2012. godine mislili smo da nećemo nikada više biti ponosni kao tada, ali smo se prevarili. Kao dete sam igrao basket u kraju i zamišljao da dajem koševe Amerikancima u finalu. Sada smo i to dostigli i jako sam srećan. Godinama imamo kontinuirani rad, pored drugarstva i rezultati su plod toga", rekao je najkorisniji igrač turnira Dušan Domović Bulut.

Najbolji basketaši planete dobili su poziv selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića da u prijateljskom susretu odmere snage u basketu i poziv će rado prihvatiti.

"Ne možemo da dočekamo da se upoznamo sa momcima i selektorom Đorđevićem. Oni su drugi na svetu, najbolji posle Amerikanaca. Ipak, mislim da nemaju velike šanse protiv nas, igra se sa dosta kontakta u basketu, što nama odgovara", rekao je Dejan Majstorović i dodao da veruje da će dugo vladati svetskim basketom.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas čestitao je reprezentativcima na velikom uspehu: "Momci su se sa još jednog takmičenja vratili sa medaljom, ovog puta zlatnom. Ova godina je sjajna za našu košarku i basket, nadam se da ćemo ponoviti uspehe. Momci su pioniri ovog sporta u Srbiji, pored rezultata, i ponašanjem na najbolji način predstavljaju svoju zemlju".

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da basket naredne godine postane olimpijski sport i bude uvršten za Tokio 2020.

"FIBA dosta radi na tome i postoji velika mogućnost da basket postane olimpijski sport, pa da umesto dve donesimo tri olimpijske medalje", rekao je Đilas i naveo da će basketaši Srbije zbog svetske titule u Kini da dobiju pojedinačno 10.000 evra.

  • Oli

    20.10.2016 21:46
    Nema sanse da savladaju Saletovu drugu pet a kamo li prvu. Bulut nije ni uspeo da se drzi u Vojvodini a kamo li da igra pored ovake ekipe.

    Dobri 3x3 igraci su katastrofalni igraci u organizovanoj timskoj kosarci.
  • NS49

    19.10.2016 04:44
    Jako zanimljiva igra. I treba da dobiju viskoku nagradu. Svaka im čast i moje čestitke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).