Košarkaši Zvezde osvojili Kup Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu pobedili Partizan sa 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17), u finalu završnog turnira.

Meč je bio ujednačen do kraja treće i početka četvrte četvtine, kada je Marko Gudurić serijom poena doneo Zvezdi dvocifrenu prednost, koju je njegov tim zadržao do kraja meča.

Gudurić i Marko Simonović postigli su po 18 poena za Zvezdu, dok je Dion Tompson dodao 15, a Luka Mitrović 12. Najefikasniji u Partizanu bili su Adin Vrabac sa 12 i Stefan Birčević sa 11 poena.

Partizan je igrao oslabljen, jer zbog bolesti nisu igrali Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica, a trener Aleksandar Džikić takodje nije vodio ekipu zbog bolesti. U njegovom odsustvu tim je predvodio pomoćni trener Nenad Čanak. Zvezda takođe nije bila kompletna, pošto nisu igrali povređeni Nejt Volters i Nemanja Dangubić.

Meč je odigran u teškim uslovima, pod gustim dimom zbog baklji. Između treće i četvrte četvrtine došlo je do prekida jer je jedna baklja sa tribina pogodila čoveka u prvom redu, kome je zbog toga ukazana hitna lekarska pomoć.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).