Košarkaši ubedljivi protiv Grčke, večeras sa Crnom Gorom

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je sinoć selekciju Grčke sa 93:61 (23:15, 22:7, 21:14, 27:25) na Trofeju Beograda.
Srbiju su do pobede predvodili Bogdan Bogdanović sa 14 poena, Vladimir Lučić sa 13 i Boban Marjanović sa 11 poena, dok su po osam postigli Milan Mačvan, Vladimir Štimac i Marko Gudurić. Najefikasniji u Grčkoj bio je Janis Burusis sa 13 poena.
 
Srbija je konfuzno počela utakmicu, startna petorka Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević i Kuzmić nisu u uvodnim minutima uspeli da pronađu pravi ritam, pogotovo u napadu, ali su u odbrani od samog starta igrali veoma čvrsto.
 
Grčka, s druge strane, to nije uspela da iskoristi i dodje do osetnije prednosti, osim početne prednosti od 2:0 nakon poena Janisa Burusisa, uopšte ekipa Kostasa Misasa delovalo je umorno i tromo.
 
Reprezentacija Srbije je posle trojke Stefana Jovića u petom minutu došla do pet poena prednosti (9:4), da bi se u nastavku prve četvrtine igralo uglavnom koš za koš, a igru je nosio Bogdan Bogdanović koji je sjajno proigravao saigrače.
 
Ekipa Aleksandra Đorđevića je u finišu prve deonice došla do vođstva od 23:15, što je bio početak velike serije koja je nastavljena u drugoj četvrtini.
 
Centar Srbije Boban Marjanović je početkom drugog perioda nosio ekipu, Grčka više od šest minuta nije uspela da postigne koš, a prednost domaćina se postepeno uvećavala. Sjajnom igrom na obe strane terena, izabranici Aleksandra Đorđevića u finišu poluvremena stigli su do maksimalnih plus 26 do tog trenutka 45:19.
 
Igralo se u bržem ritmu početkom treće četvrtine, a Srbija je u toj situaciji bila dominanta na parketu. Bogdanović je nastavio sa odličnim proigravanjima, a pogađali su Kuzmić, Mačvan i Lučić.
 
Burusis je, s druge strane, sam nosio igru Grčke, ali i pored njegovih nekoliko vezanih poena, gosti nisu uspeli da smanje deficit, pa je Srbija posle 30 minuta igre vodila sa 66:36.
 
Srbija je i u poslednjoj deonici nastavila sa odličnom igrom na obe strane terena, u potpunosti je nadigrala Grčku i na kraju došla do ubedljivog trijumfa.
 
 
U ekipi Srbije za večerašnju utakmicu u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" nisu bili povređeni Marko Simonović, Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica, a selektor je na klupi ostavio i kapitena Miloša Teodosića.
 
S druge strane, u ekipi Grčke u sastavu nisu bili braća Janis i Tanasis Atetokumbo i Jorgos Burgos.
 
Ekipa Aleksandra Đorđevića će se večeras od 21.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" sastati sa Crnom Gorom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).