Ivković dobija priznanje "Legenda Evrolige"

Košarkaški stručnjak Dušan Ivković postaće prvi trener koji je dobio specijalnu nagradu "Legenda Evrolige", objavljeno je danas na sajtu elitnog takmičenja.
Njemu će veliko priznanje biti uručeno 20. septembra na oproštajnoj utakmici u Pireju i revijalnom meču timova Zvezde Dušana Ivkovića i Olimpijakosa.
 
Ivković je ušao u društvo legendi poput Dimitrisa Dijamantidisa, Šarunasa Jasikevičijusa, Huana Karlosa Navara, Tea Papalukasa, Ramunasa Šiškauskasa i Mirsada Turdžana koji su kao igrači dobili nagradu Evrolige.
 
Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da mu je velika čast što će Ivković da dobije tako vredno priznanje.
 
"Nemoguće je da oceniti šta je sve uradio Ivković za svetsku košarku, bio je mentor mnogim velikim košarkašima i sjajan primer profesionalca. Jedini je trener koji je osvojio oba trofeja u našem takmičenju", rekao je Bertomeu koji će biti prisutan na oproštaju Ivkovića u dvorani Mira i prijateljstva.
 
Na oproštaju Ivkovića biće njegovi bivši igrači Miloš Teodosić, Tomas Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović.
 
Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio. I sa našim državnim timom osvojio je pregršt medalja, zlato na Svetskom prvenstvu (1990), tri zlata na šampionatu Evrope (1989, 1991. i 1995), uz jedno kontinentalno (2009) i olimpijsko (1998) srebro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).