Grbić: Sportisti treba da budu avangarda društva i idoli

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da sportisti treba da budu "avangarda društva" i dečiji idoli, kao i da je svima u timu žao što neće igrati na Olimpijskim igrama, za šta je okrivio i političke razloge.

"Mi treba da smo avangarda društva, treba deci da budemo idoli. Onda moraš da budeš kompletna ličnost, da si odgovoran, paziš kako svojim ponašanjem utičeš na mlade, i mislim da ovi momci imaju tu karakteristiku i da svojim ponašanjem to svakodnevno potvrđuju", rekao je Grbić za N1.

Srbija je u nedelju prvi put u istoriji osvojila Svetsku ligu. Grbić je priznao da je ceo tim prošao kroz težak period posle neuspešnih kvalifikacija za Olimpijske igre.

"Čestitao sam im od srca. Potpuno zaslužena pobeda, koja nijednog momenta nije dolazila u pitanje. Mi znamo koliko smo trenirali za to i koliko smo dali sebe. Svi su nam u Krakovu govorili kako smo napredovali i da igramo mnogo bolje nego prošle godine, ali ako nemaš rezultat nije bitno koliko radiš i treniraš. Kada se kruniše zlatom, to dobija potvrde", rekao je selektor.

Selektor je kazao da je svima u timu žao što se nisu plasirali na Olimpijske igre, kao i da mu je žao što je "zbog nekih političkih odluka u vrhu FIVB" promenjen sistem kvalifikacija, tako da Evropa izgubi jedno mesto, a Južna Amerika dobije jedno više.

"Mislim da Meksiko, koliko god je zaslužio da se nađe na OI, neće podići ni gledanost ni kvalitet. Treba da uživamo u uspehu i da pravimo ekipu za Tokio", rekao je Grbić.

  • Vuksa

    19.07.2016 16:41
    Ja se slazem
    E moj Zoki, drustvena korist je ta da kad bi sva deca bila kulturna i vaspitana kao jedan Novak Djokovic ili Nikola Grbic gde bi ovoj zemlji kraj bio a poreska korist je ta da recimo ja koji sam dugo igrao u inostranstvu sam sav svoj novac doneo nazad u domovinu svoju i ulozio ovde u privatan posao i redovno placam porez a takvih kao ja je jako puno koji su zaradjen novac iz sporta u inostranstvu doneli nazad kuci i investirali, jedan od njih je i selektor Grbic. A ako aludirate na Novaka zato sto zivi u Monaku, i on je u Srbiji otvorio nekoliko restorana i bog zna sta jos i verujem uredno placa porez, a novac koji zaradi u inostranstvu ne znam samo po kom osnovi bi mu ga vi oporezovali kada mu ga je vec oporezovala zemlja u kojoj ga je i zaradio.
    Ne znam cime se vi bavite ali verujem da se ocesli niste ni o sport ni o bilo kog vrhunskog sportistu da bi mogli tako da pricate.
  • Zoran

    19.07.2016 12:38
    Ne slazem se
    Profesionalni sportisti su nista drugo do cirkusanti i zabavljaci.
    Koja je realna drustvena ili poreska korist od njih? Cim dodju do para pocnu da ih oporezuju negde drugde. To sto neko ima medijski prostor da javno zatrazi dodatno gorivo za svoj ego ne legitimizuje istovremeno i takav zahtev.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.