Odbojkaši Srbije bez polufinala Svetske lige

Odbojkaši Srbije neće odbraniti titulu u Svetskoj ligi, pošto su sinoć u Kuritibi izgubili od Francuske sa 3:2 (21:25, 20:25, 25:17, 25:18, 11:15), u utakmici poslednjeg kola Grupe K.
Za plasman u polufinale završnog turnira bila im je potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1, a posle poraza od Francuske takmičenje su završili na petom mestu. Srbija je pretrpela poraze u obe utakmice na završnom turniru, pošto je prethodno poražena i od SAD.
 
Francuska je na početku povela sa 4:2, ali je ekipa Nikole Grbića uspela da preokrene na 9:5. "Trikolori" su posle toga popravili igru i ponovo poveli, posle čega su se ekipe smenjivale u vodjstvu. Francuska je ipak uspela da se "odlepi" na nedostižnih četiri poena (21:17) i povela u meču.
 
Drugi set Francuska je osvojila bez većih problema, posle vodjstva od 13:6 i 18:9 i već tada je obezbedila plasman u polufinale. Grbić je zatim promenio sastav, pa je Srbija dobila naredna dva seta i izjednačila na 2:2. Meč je rešen u taj-brejku u kome su Francuzi prvo poveli sa 9:5 i do kraja sačuvali prednost za pobedu.
 
U polufinalu će igrati Brazil i SAD, odnosno Francuska i Kanada.
 
"Najveći žal je što nisam video ekipu na nivou na kome smo navikli i na kome želim, ne toliko po brojevima, koliko emotivno. Mi smo ekipa koja, ako ne igra sa 100 odsto mogućnosti, postaje osrednja, kada nemamo energiju na terenu, pozitivnu emociju da se bodrimo, da izbacimo to iz sebe. Svako se zatvori u svoj ugao, niko ne priča ni sa kim, ćutimo i čekamo da vidimo šta će da se desi", rekao je selektor Srbije Nikola Grbić.
 
Reprezentativac Srbije Nemanja Petrić rekao je da je ekipa razočarana što nije uspela da se plasira u polufinale, ali je naveo da nije odigrala kvalitetno.
 
"Nismo uspeli da zadržimo koncentraciju u bitnim momentima, a na ovom nivou protiv takvih ekipa se utakmice lome na poen, dva. To nas je koštalo plasmana u polufinale i borbe za medalju. Imali smo šanse, ali nismo ih iskoristili, ostaje nam da izvučemo pouke i da radimo. Dva meseca smo se spremali za ovo, teško je prihvatiti poraz, ali idemo dalje", rekao je Petrić.
  • Leka

    07.07.2017 09:49
    Vrati Vanju iz penzije pa ćeš da vidiš kako će da podvikne na saigrače.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.