EP: Odbojkaši Srbije poraženi u polufinalu

Reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke sa 3:2 u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj, po setovima 24:26, 15:25, 25:18, 27:25 i 15:13.
Srbija nije iskoristila vođstvo od 2:0 u setovima kada je praktično jednom nogom bila u finalu Evropskog šampionata.
 
Na startu meča Nemci su pokazali da mogu da pariraju našoj reprezentaciji. Iako su izabranici Vanje Grbića veći deo seta imali vođstvo, Nemci su sustizali i na kraju su "orlovi" uzeli set na razliku, 26:24.
 
U drugom setu Podraščanin, Atanasijević i ekipa su pokazali znatno bolju igru. Nemci su se držali dobro, ali pri rezultatu 5:5 Srbija udara jak presing i osvaja drugi set sa čak 10 poena razlike, 25:15.
 
Neobjašnjivi pad igre usledeo je u trećem setu. Premda je set dobro počeo po naše, Panceri su pokrenuli talas koji se neće zaustaviti do kraja meča. Selektor rivala je u pravom trenutku zatražio tajm-aut, pregrupisao ekipu što je dovelo do povratka Nemaca u meč i osvajanja seta rezultatom 25:18.
 
Očigledno su u četvrtom setu "orlovi" shvatili da Nemačka nije niti malo lak protivnik te da će morati da daju poslednje atome snage. To su i učinili. Velika borba od starta seta, oba tima su bila izjednačena, ali dve prepuštene šanse koje je Srbija imala na kraju seta kaznili su Nemci. Rivali traže čelendž kojim prave preokret, a za peti set su uspeli da se izbore osvajanjem četvrtog sa 27:25.
 
U petom setu viđeni su mini-preokreti na obe strane. Pri vođstvu od 13:11 za Nemce, Srbija uspeva da se vrati u meč, ali to nije bilo dovoljno. Sjajnim servisima i sigurnošću u smeču Panceri su osvojili peti seti sa 15:13 i plasirali se u finale. 
 
U drugoj utakmici polufinala od 20.30 časova sastaju se Rusija i Belgija. Veliko finale igra se u nedelju od 20.30, a borba za bronzu je tri časa ranije. 
  • Zivan

    02.09.2017 23:08
    Meč je izgubljen usled lošeg prijema serve, naročito u finišu četvrtog seta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.