Eklston se povukao sa čela F1

Izvršni direktor Formule 1 Berni Eklston rekao je da je primoran da podnese ostavku na tu funkciju i da će je umesto njega obavljati Amerikanac Čejz Keri.
"Više ne rukovodim Formulom 1. Moju dužnost sada obavlja Čejz Keri. Od danas sam počasni predsednik, što bi Amerikanci rekli... Ne znam, doduše, šta to uopšte znači", rekao je 86-godišnji Eklston.
 
Eklston je rekao da će njegov posao u kancelariji od sada biti "mirniji" i dodao da se nada da će "ponekad prisustvovati nekom gran-priju.
 
"Još uvek imam dovoljno novca da posećujem trke, a u Formuli 1 imam i puno prijatelja", rekao je on.
 
Eklston je na čelu Formule 1 bio još od 1978, a prošle godine američka kompanija Liberti medija kupila je od kompanije "CVC partners" Formulu 1 za šest milijardi funti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.