Evropska Atletika izbrisala Beogradski maraton iz svog kalendara

Atletski savez Srbije obavestio je Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Republike Srbije da je Beogradski maraton izbrisan iz Evropskog Atletskog kalendara.
Evropska Atletika izbrisala je Beogradski maraton iz svog kalendara zbog, kako se navodi u dopisu, "velikog broja neisplaćenih obaveza i nagrada učesnicima Beogradskog maratona, koji se ne rešavaju već duži niz godina".
 
EA je više puta poslala upozorenje na koje su se organizatori oglušili i tako naneli veliku štetu srpskoj atletici.
 
"Nakon više upozorenja i ostavljanja priličnog prostora preduzeću 'Beogradski maraton' d.o.o. da ova dugovanja izmire i nagomilane sporove reše, ništa nije urađeno po ovom pitanju. Zbog toga su pritužbe Evropskoj Atletici na organizatora ovog međunarodnog takmičenja od strane takmičara i njihovih menadžera postale sve učestalije, što je rezultiralo oduzimanjem EA sertifikata i brisanjem iz EA kalendara", stoji u odluci Evropske Atletike.
 
Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković obavestio je Ministarstvo sporta i omladine da EA očekuje saradnju u procesu rešavanja ovog problema, ali i da ASS u ovoj situaciji nije u mogućnosti da stoji iza organizacije Beogradskog maratona, jer nema nikakvog uticaja na poslovanje preduzeća "Beogradski maraton" d.o.o.
 
"Obaveštavamo vas da ASS zbog svega gore navedenog, ali i brojnih problema u pogledu pravdanja budžetskih sredstava koje su Beogradskom maratonu isplaćivana preko računa ASS, neće više moći da posreduje u prenosu sredstava MOS-a Beogradskom maratonu i u ime Beogradskog maratona potpisuje Ugovor o finansiranju", stoji u dopisu ASS.
  • Vns

    04.02.2017 22:45
    I kamen bi pokvarili
    Stetocine jedne! Jedva cekam izbore, a trcanju Novosadski polumaraton.
  • Mama kaze

    04.02.2017 22:05
    Nema vise Maratona Beograd ce sad biti poznat samo po Vucicu
  • Loco

    04.02.2017 21:50
    Ovi nasi nesretnici i dalje maštaju o nekim pregovorima i EU.
    Iskreno se nadam da je to gluma za naivni narod, jer ako jer ako stvarno misle da je uniji u podsvesti da nekad primi Srbiju onda su definivno.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.