Dudašu u poslednjem momentu izmakla medalja, trku završio u suzama

Višebojac Mihail Dudaš završio je na 14. mestu u sedmoboju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Dudaš je u poslednjoj disciplini, trci na 1.000 metara, pao nekoliko desetina metara pre cilja i tako izgubio jednu od vodećih pozicija. Trku je završio u suzama, pošto je bio veoma blizu medalje, pre nego što je diskvalifikovan u toj disciplini.

Dudaš je 14. u generalnom plasmanu sedmobojaca sa 5.239 bodova. Iza njega su ostali samo Bastijen Ozeil i Maicel Uibo, koji su diskvalifikovani.

Dudaš je večeras rekao da je pružio svoj maksimum, kao i da žali što "telo nije izdržalo ono što je srce htelo".

"Žalim što nisam došao do medalje, ali dao sam sve od sebe", rekao je Dudaš. "Znao sam da posle skoka s motkom da na 1.000 metara moram da trčim ono što nikada nisam. Bio sam spreman da istrčim 2,40, a za 2,37 očigledno nisam bio spreman", rekao je on.

Dudaš je potom pojasnio šta se dogodilo u završnici trke na 1.000 metara.

"Prosto, ponela me ova Arena i publika koja je fantastična. U mojoj glavi i u srcu su bili svi ti ljudi, a i oni pored malih ekrana. Izgleda da sam krenuo u finiš ranije nego što je trebalo. Do 50 metara pred cilj sam bio ubedjen da mogu da idem i brže, dodavao sam gas... Ušao u zonu gde sam samo čuo vrisak ljudi u areni, rekao sebi idemo do kraja, medjutim, samo se desilo da me izbacilo iz krivine onako kako ne treba... Telo nije moglo da izdrži ono što je srce htelo", rekao je Dudaš.

Zlatnu medalju osvojio je Kevin Majer iz Francuske (6.479 bodova, novi evropski rekord), srebrnu Horhe Urenja iz Španije (6.227), a bronzanu Adam Sebastijan Helcelet iz Češke (6.110).

  • Zivan

    06.03.2017 13:23
    Početkom avgusta je svetsko prvenstvo u Londonu, imaš dovoljno vremena da se oporaviš i pripremiš da osvojiš preko 8.500 bodova. Zato, gore glavu, Mihal!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.