Štefanek i Fris se večeras bore za zlato

Davor Štefanek i Kristijan Fris plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u rvanju koje se održava u Novom Sadu.
Njih dvojica će se za zlatne medalje u grčko-rimskom stilu boriti večeras od 19 časova, u kategorijama do 66 i 59 kilograma.
 
Organizatori pozivaju Novosađane da dođu u Veliku dvoranu Spensa i podrže naše rvače. Ulaz je slobodan.
 
Štefanek, olimpijski šampion iz Rija, koji ima i svetsko zlato, a jedino mu nedostaje najsjajnija medalja sa Evropskog prvenstva, u kvalifikacijama i osmini finala pobedio je Švajcarca Veča, a zatim i Letonca Jurkansa. Četvrtfinalna borba protiv Mađara Kašnjaija trajala je 52 sekunde i okončana je tušem. U polufinalu je Štefanek imao težak meč sa Belorusom Daurovim, koga je ipak ubedljivo pobedio sa 4:1, a protivnik za zlato večeras će mu biti Rus Artem Surkov, Evropski šampion iz 2015.
 
Kristijan Fris je obradovao ljubitelje rvanja odličnim partijama. Naš 33-godišnji takmičar, koji ima bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva, došao je do prvog međunarodnog finala u karijeri. U osmini finala pobedio je Šveđanina Fagerlunda, zatim je bio bolji od Poljaka Pjateka, da bi u meču za finale trijumfovao nad Hrvatom Lizatovićem i večeras se bori za zlato sa Bugarinom Ivom Angelovim. 
 
“Nisam iznenađen odličnim nastupima Štefaneka i Frisa. Pokazali su se u punom svetlu. Štefanek je odradio dve briljantne partije, a zatim lagano, na iskustvo, došao do finala. Fris je dva puta bio peti u Evropi, sedmi na Olimpijskim igrama, a sada je odličan pred domaćom publikom i motivom više”, rekao je Milorad Dokmanac, selektor reprezentacije Srbije.
 
Danas su nastupili i Mihail Kadžaja i Nemanja Pavlović, ali su eliminisani u kvalifikacijama.
  • Zivan

    06.05.2017 16:45
    Čestitke momcima i uzornoj rvčkoj družini...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.