Vasić i Beđik osvojili bronzu na EP

Srpski veslački dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama.

Vasić i Beđik ostvarili su vreme 6:27,68 i doneo desetu medalju Srbiji na prvenstvima Evrope u dvojcu bez kormilara.

Novi evropski prvaci postali su Italijani Lodo i Vičino (6.22,58), osvajači olimpijske bronze u četvercu bez kormilara, dok je srebro pripalo Francuzima Valentinu i Teofilu Onfreju (6:25,96).

"Presrećni smo što smo posle raznih pehova u 2016. u ovoj sezoni ponovo počeli da osvajamo medalje. Posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu stigli smo i do evropske bronze u Račicama. Zadovoljni smo kako smo izveslali finalnu trku. Sa velikim motivom i samopouzdanjem nastavljamo da radimo još jače s željom da budemo još bolji", rekao je Vasić, kome je ovo treće evropsko bronzano odličje, drugo u dvojcu bez kormilara sa Bedjikom (ima i bronzu u četvercu bez kormilara iz 2012).

Štrokeru dvojca Nenadu Beđiku bronza u Račicama je četvrta medalja na evropskim prvenstvima. Pre nje osvojio je bronzu (2012) i zlato (2013) u dvojcu sa Nikolom Stojićem i već pomenutu bronzu u istom čamcu sa Vasićem (2015).

"Podigli smo nivo u odnosu na Svetski kup u Beogradu, ali smo sada imali mnogo jaču konkurenciju. Za viši plasman možda nam je nedostajao bolji start jer smo u prvih 500 metara zaostali za konkurencijom više nego što smo smeli, a na ovom segmentu ćemo poraditi u narednom periodu. Sve u svemu prezadovoljni smo što smo se vratili na evropsko postolje posle petog mesta prošle godine u Brandenburgu", istakao je Beđik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.