Kolašinac propušta SP u Londonu zbog povrede

Bacač kugle Asmir Kolašinac odlučio je da se zbog problema s povredama ne takmiči do kraja sezone, što znači da će propustiti i predstojeće Svetsko prvenstvo u Londonu.
Još od Evropskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu, Kolašinac se muči s povredama, a nakon tog takmičenja se podvrgao i operaciji.
 
"Iako sam osoba koja nikada ne odustaje, ovog puta je odustajanje možda najpametnija odluka. U dogovoru sa Savezom i medicinskim timom naše reprezentacije odlučio sam da ovu sezonu završim i da se posvetim svom potpunom oporavku od operacije i ostalih manjih povreda koje me sprečavaju da treniram punim kapacitetom", rekao je Kolašinac, prenosi Atletski savez Srbije.
 
On je normu za Svetsko prvenstvo u Londonu ispunio prošle godine, ali ove sezone nije uspeo da je ponovi. Kolašinac je na takmičenju koje je održano prošlog vikenda u Novom Pazaru bacio kuglu 19,45 metara čime nije bio zadovoljan. 
 
"Iako imam normu, ne želim da učestvujem na SP jer nisam spreman za finale i neki visok plasman kao što sam bio na prethodnom 2015. kada sam bio medju najboljih osam", rekao je srpski bacač kugle.
 
Kolašinac je kolegama iz reprezentacije poželeo mnogo uspeha u Londonu.
 
"Hvala Atletskom savezu Srbije i mojim sponzorima na podršci i razumevanju i svima vama koji ste uz mene. Neće proći puno, a mi ćemo opet zajedno osvajati medalje. Mojim kolegama iz reprezentacije želim puno uspeha u Londonu", rekao je Kolašinac.
 
Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati osam atletičara: Ivana Španović (skok udalj), Lazar Anić (skok u dalj), Mihail Dudaš (desetoboj), Amela Terzić (1.500 metara), Teodora Simović i Olivera Jevtić (maraton), Milan Ristić (110 metara prepone) i Dragana Tomašević (disk). 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.