Ivana izgubila svetsko zlato zbog traga broja na pesku

Predstavnici Atletskog saveza Srbije na Svetskom prvenstvu u Londonu uložili su žalbu organizatorima na izmeren poslednji skok Ivane Španović u finalu skoka u dalj, ali ona nije usvojena pa je Ivana ostala na četvrtom mestu.

Ona je zauzela četvrto mesto skokom od 6,96 metara ostvarenim u drugoj seriji.

Međutim, njen skok u poslednjoj seriji bio je preko sedam metara pa je i reditelj TV prenosa ostao zbunjen ponavljajući taj skok. Snimak pokazuje da je trag na pesku ostavio broj na Ivaninom dresu koji se otkačio.

Ipak, glavni sudija je ostao pri stavu da je dobro izmerio, jer se meri bilo kakav trag, a konačnu odluku donela je komisija svetske atletske federacije. Zbog svega je i bilo zaustavljeno proglašenje pobednika u skoku u dalj.

Zlato je osvojila Amerikanka Britni Ris skokom od 7.02 metara, srebrna je bila Ruskinja Darija Klišina sa 7 metara, a bronzana olimpijska šampionka iz SAD Tijana Bartoleta sa 6,97 metara.

U prvoj seriji srpska atletičarka je prestupila, a posle skoka od 6,96 imala je skok od 6,77, potom je još dva puta prestupila, da bi u šestoj seriji skočila dovoljno za medalju, ali je izmereno 6,91 metara.

Ivana do sada ima dve bronzane medalje sa svetskih otvorenih prvenstava (Moskva 2013, Peking 2015), bronzu sa Olimpijskih igara u Riju prošle godine, tri evropska zlata (jedno na otvorenom i dva u dvorani), evropsko srebro, te srebro i bronzu sa svetskog dvoranskog šampionata.

U martu 2017. je na Evropskom prvenstvu u dvorani u Beogradu skočila 7,24 m što je treći rezultat svih vremena, nacionalni rekord i svetski rekord u ovoj sezoni.

Ova rođena Zrenjaninka je članica AK Vojvodina. Dva puta je birana za najbolju sportistkinju po izboru Olimpijskog komiteta Srbije, a ove godine je dobila i Februarsku nagradu Novog Sada.

  • Gari

    12.08.2017 21:01
    trag
    Ivana je ostavila upečatljiv trag iza sebe,svi znamo šta Ivana može pa ako treba i do ...meseca.
  • nss

    12.08.2017 08:53
    nss
    zar je uopste bilo upitno da ce neko oduzeti medalju amerikanki ili ruskinji...njih treba pustiti da se sledeci put takmice sami...njima ostatak sveta i ovako sluzi da prave haos
  • kole g

    12.08.2017 08:24
    Valjda bi sudija trebao pogađati gde prestaje trag njene opreme i gde počinje trag tela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.