Džudista Nemanja Majdov prvak sveta

Džudista Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na šampionatu sveta u Budimpešti, a u finalu je bio uspešniji od Mihaela Žganka iz Slovenije.
Finalni duel završen je rezultatom 0:0, pa je usledila borba za "zlatni poen". 
 
U ravnopravnom duelu ni Majdov ni Žgank nisu uspevali da poentiraju, da bi na kraju pobeda pripala reprezentativcu Srbije zbog toga što je slovenački takmičar dobio drugi žuti karton, što podrazumeva diskvalifikaciju.
 
Majdov je rekao da je prvi put u karijeri imao ovakav tempo.
 
"Svaki meč je bio težak, u životu nisam imao sedam mečeva. Prvi meč sam imao protiv nekadašnjeg prvaka sveta i srebrnog borca sa Olimpijade, taj prvi meč je odlučio dosta. Tu sam dao maksimum, kada sam prošao njega, prošao sam još šest boraca. U polufinalu sam se borio protiv Tota, pred njegovom publikom, svi su navijali za njega, moj otac i ja bili smo sami protiv svih. Svaki meč je bio gust, dosta mečeva išli su u produžetak i tu je izdržao karakter, srce i psiha", rekao je Majdov za RTS.
 
U polufinalu je bio i drugi predstavnik Srbije u ovoj kategoriji, aktuelni prvak Evrope Aleksandar Kukolj. On je, međutim, u polufinalu izgubio upravo od Žganka, a potom protiv Ušangija Margijanija iz Gruzije nije uspeo da dobije meč za treće mesto.
  • JustinaNS

    02.09.2017 09:22
    Srećno, Nemanja!
    Sport u celini nije moja omiljena kategorija otkako je nestao amaterizam. Ali sportove poput ovoga - veoma cenim. I zato, sve čestitke Nemanji Majdovu i sve najbolje u životu i karijeri.
  • Zivan

    02.09.2017 09:14
    Čestitke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.