Nerešeno sa Švedskom, Srbija prva u grupi

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila je prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu kao prva u grupi, pošto je večeras u Stokholmu odigrala nerešeno sa selekcijom Švedske, 30:30 (18:15).
Srbija ima pet bodova, a u narednu fazu će preneti tri. Švedska je prošla dalje kao druga u grupi, a Španija kao treća.
 
Srbija je vodila u prvom poluvremenu, ali je Švedska u drugom prišla i preokrenula, da bi u neizvesnoj završnici Kristina Liščević golom tri sekunde pre kraja donela remi svom timu.
 
Po pet golova za Srbiju postigle su Sanja Radosavljević, Katarina Krpež Slezak i Slađana Pop Lazić. Jovana Stoiljković postigla je četiri gola, Tamara Georgijev i Marina Dmitrović po tri, Marija Obradović dva, a Jelena Lavko, Željka Nikolić i Kristina Liščević po jedan. Najefikasnija u timu Švedske bila je Luis Sand sa osam golova.
 
Srbija je dobro počela i povela 3:1, ali je Švedska do polovine prvog poluvremena preokrenula i povela 8:7. Rukometašice Srbije su posle toga zaigrale bolje i stekle šest golova prednosti, 17:11. Nakon toga su malo popustile, a Švedska je dala dva brza gola i smanjila zaostatak na poluvremenu na 18:15.
 
Srbija je u 33. minutu povela 20:15 petim golom Sanje Radosavljević, ali je Švedska izjednačila na 22:22. Ekipe su posle toga dugo igrale gol za gol, a Srbija je u poslednjih pet minuta ušla sa vođstvom 29:28. Švedska je u 58. minutu povela 30:29 golom Lin Blom, a Srbija potom nije iskoristila dva napada, da bi Kristina Liščević tri sekunde pre kraja donela nerešeno svom timu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".