Rukometašice izgubile od Holandije, bez šanse za polufinale

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Geteborgu od selekcije Holandije sa 27:35 (12:17) u drugom kolu druge faze Evropskog prvenstva i tako ostala bez šanse za plasman u polufinale.
Srbija je ostala na petom mestu Grupe 1 sa tri boda koje je prenela iz prve faze, pa čak i sa pobedom u poslednjem kolu protiv Francuske nema šanse za plasman medju četiri najbolje reprezentacije na šampionatu. 
 
Holandija je, s druge strane, sada prva sa šest bodova. Najefikasnija u selekciji Srbije na večerašnjem meču bila je Jovana Stojiljković sa osam golova, dok su Sanja Radosavljević i Tamara Georgijev postigle po četiri. U pobedničkom timu najbolje su bile Lois Abing i Ivet Borh sa po šest golova. 
 
Rukometašice Srbije su dobro igrale u uvodnih desetak minuta meča kada su uspevale da prate ritam Holandjanki. U tim momentima, medjutim, nisu iskoristile nekoliko prilika da se rezultatski odlepe.
 
Holandija je nakon toga preuzela kontrolu nad utakmicom. U devetom minutu su vicešampionke sveta prvi put povele (4:5) nakon čega su vezale još tri gola i odlepile se na 4:7. 
 
Prednost Holandije nastavila da raste, pa je finišu prvog poluvremenu iznosila šest golova (11:17). Izabranice Dragice Djurić nikako nisu uspevale da pariraju brzim Holandjankama, a jedina raspoložena u Stojiljković koja je postigla šest golova.
 
Rukometašice Srbije su nošene dobrim odbranama Marije Colić na početku drugog poluvremena smanjile prednost Holandije na tri gola, ali više od toga nisu mogle. Holandnjanke su vrlo brzo preuzele kontrolu, pa je prednost do kraja meča samo rasla. Meč Srbije i Francuske na programu je u sredu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".