Rukometašice izborile remi protiv Nemačke

Rukometašice Srbije i Nemačke igrale su danas u Lajpcigu nerešeno 22:22 (11:9) u trećem kolu Grupe D Svetskog prvenstva.
Nakon lakih pobeda nad Kinom i Kamerunom na početku šampionata, Srbija je danas imala dosta teži posao, osvojila je bod u dramatičnoj završnici i zadržala prvo mesto na tabeli.
 
Rukometašice Srbije su loše počele utakmicu, igrale su slabo u odbrani, što su Nemice i iskoristile. Posle desetak minuta igre imale su prednost od 5:1, ali je onda na scenu stupila Katarina Krpež Šlezak. Ona je nosila Srbiju do izjednačenja, a potom i do prvog vodjstva na utakmici u 23. minutu 9:8.
 
Izabranice Ljubomira Obradovića su preokrenule rezultat i na odmor otišle sa dva gola prednosti (11:9). Ta prednost je mogla da bude i ubedljivija, ali Krpež Šlezak nije iskoristila sedmerac posle šest postignutih golova u prvih 30 minuta.
 
Nemice su, kao i na startu meča, bolje počele i drugo poluvreme, izjednačile su u prvih pet minuta, ali je nalet domaće selekcije ponovo prekinula Krpež Šlezak svojim sedmim golom na utakmici. Na isteku desetog minuta drugog poluvremena Srbija je golovima Jelene Lavko i Sladjane Pop Lazić stigla do plus tri (16:13), što je primoralo selektora Nemačke da već tada zatraži tajm-aut.
 
Reprezentacija Nemačke je uspela da izjednači (19:19), a potom i da iskoristi to što Srbija nije uspela da postigne gol sa dve igračice više i da u 59. minutu i povede sa 22:21. Nemice nisu uspele da realizuju poslednji napad, pa je rukometašicama Srbije ostalo tek desetak sekundi da izbore nerešen rezultat i u tome su uspele. Gol za veoma vredan bod postigla je Dragana Cvijić tri sekunde pre kraja utakmice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".