Đoković trijumfovao na Mastersu u Madridu

Novak Đoković je po drugi put u karijeri trijumfovao na Mastersu u Madridu pobedivši Endi Mareja sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:3.

U prvom setu Novak je bio dominantan, lako je uzeo dva servisa Britancu i uz samo tri izgubljena poena u gemovima u kojima je servirao lagano došao do vođstva posle prvog seta.

Mari je zaigrao energičnije na startu drugog seta, Novak je nenadano pao, vezao nekoliko grešaka pa je Škot to iskoristio i sa jednim brejkom došao do izjednačenja.

U odlučujućem trećem setu, Novak brzo pravi brejk, ali mu Škot uzvraća i poravnava na 2:2. Ipak, u prvom sledećem gemu na servis Mareja, srpski teniser ponovo stiže do vođstva koje drži do kraja meča uspevši da spasi čak sedam brejk lopti na svoj servis u dramatičnom poslednjem gemu i tako nakon pet godina po drugi put trijumfuje u prestonici Španije.

Finalni meč trenutno dva najbolja tenisera sveta trajao je više od dva sata.

Bio je ovo njihov 32. međusobni duel, a svetski "broj 1" sada ima čak 14 pobeda više. Pre današnjeg finala u ovoj godini sastali su se samo na Australijen openu kada je takođe pobedio Novak.

Pošto protekle dve sezone nije učestvovao na ovom turniru, Đokoviću se upisuje svih 1.000 bodova na ATP listi, a uz to je inkasirao oko 450.000 evra za pobedu. Našem teniskom asu ovo je ujedno 64. trofej u karijeri, a 29. iz Masters serije.

S druge strane, Endi je branio titulu u Španiji i sa osvojenih 600 bodova od ponedeljka će biti treći na ATP listi, a na drugo mesto se penje Rodžer Federer.

Tokom naredne sedmice igra se Masters u Rimu na kojem trofej brani Marej, a od 23. maja i Rolan Garos, drugi gren slem sezone.

  • B

    08.05.2016 23:13
    Samo bih dodao da je opet NAJBOLJI U ISTORIJI po pitanju broja osvojenih Masters turnira, pošto je ovom titulom pobegao Nadalu za jedan trofej! BRAVO NOLE LAVE, NADAM SE DA ĆU JEDNOM U ŽIVOTU IMATI PRILIKU DA TI PRUŽIM RUKU I ČESTITAM!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.