Lendl: Cilj je da Marej i ja Novaku pokvarimo planove

Teniska legenda Ivan Lendl, osvajač osam grend slem titula, ponovo je trener Endija Mareja.
Čeh koji je uzeo američko državljanstvo ne skriva da je rušenje planova Novaka Đokovića jedan od ciljeva koje ima sa svojim učenikom.
 
- Fenomenalno je ono što Nole radi. Kada pogledate istoriju tenisa, pre njega su titule na četiri grend slem turnira u isto vreme držali samo Don Badž 1938. i Rod Lejver 1962. i 1969. godine. Ovo što je on uradio niko nije u poslednjih skoro 50 godina, a i pre toga, to su ostvarila samo dvojica, tako da to morate da poštujete. Sada Novak ima šansu da osvoji kalendarski grend slem (osvajanje Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US opena u istoj godini), a može i "zlatni slem" (osvajanje i olimpijskog zlata, pride). Naravno da bismo Endi i ja da pokvarimo te planove, ako budemo u prilici - rekao je Lendl.
 
On je istakao da prilikom prethodne saradnje sa Marejem nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da li škotski teniser može do grend slem titula.
 
- Dok jednu ne osvojite, ne znate da li u sebi imate to "nešto" za najveća dostignuća. Sada znam da Endi to poseduje. Pitanje koje se postavlja je - može li da ponovi te podvige? - rekao je Lendl o Mareju koji je osvojio dva grend slem trofeja, US open 2012. i Vimbldon 2013. godine.
 
Igrao je Marej i u pet finala Australijan opena, kao i u ovogodišnjem finalu Rolan Garosa. Otkako je izgubio polufinale Otvorenog prvenstva Francuske 2014. za trenera je uzeo Ameli Morezmo, sa kojom se nedavno razišao i ponovo angažovao Ivana Lendla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.