AO: Federer igra za titulu u Melburnu prvi put od 2010.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio sunarodnika, četvrtog tenisera sveta Stanislasa Vavrinku posle pet setova, 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3.
Federer, 17. teniser sveta, pobedio je za tri sata i četiri minuta i u 35. godini postao najstariji teniser koji se plasirao u finale jednog grend slem turnira još od Kena Rozvela, koji je 1974. u 39. godini igrao za trofej Ju Es opena.
 
Federer se plasirao u finale Australijan opena prvi put od 2010. godine, kada je i osvojio svoju četvrtu titulu na tom turniru. On je poslednji trofej na grend slem turniru osvojio 2012. na Vimbldonu.
 
On je u 12. gemu prvog seta napravio brejk, što mu je donelo vođstvo u meču, dok je drugi set dobio zahvaljujući brejku u šestom gemu, posle čega je Vavrinka slomio reket. Posle drugog seta Vavrinka je tražio pomoć lekara i na teren se vratio sa bandažiranim desnim kolenom.
 
Vavrinka je treći set dobio za 25 minuta, dok je posle dva brejka u četvrtom setu, naspram jednog Federera, uspeo da izjednači na 2:2.
 
Federer, osvajač 17 grend slem titula, po završetku četvrtog seta tražio je pomoć lekara i posle desetak minuta meč je nastavljen. On je bez većih problema osvojio peti set i ostvario 19. pobedu u 22 duela sa Vavrinkom.
 
U finalu će igrati protiv pobednika sutrašnjeg meča između Španca Rafaela Nadala i Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.