Zimonjić: Možda ću igrati protiv Rusije u dublu

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izjavio je danas u Nišu da će, ako to bude dobro za tim, igrati dubl meč protiv Rusije, u prvom kolu Dejvis kupa.
"Na nama je da se maksimalno potrudimo da spremno dočekamo petak, a onda ćemo videti za meč dublova u subotu", istakao je Zimonjić posle prvog treninga srpskih reprezentativaca u hali Čair. 
 
Teniseri Srbije igraće od 3. do 5. februara u Nišu protiv Rusije, meč prvog kola Dejvis kupa.
 
Zimonjić je za taj duel pozvao u tim Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Dušana Lajovića. Selektor je rekao da će se Đoković tokom popodneva priključiti ekipi.
 
Selektor Dejvis kup tima Rusije Šamil Tarpiščev pozvao je Andrej Kuznjecova, Karena Kačanova, Danila Medvedeva i Konstantina Kravčuka.
 
Zimonjić je rekao da misli da će se reprezentacija revanširati Rusiji za poraz iz 2008. godine, u Rusiji (2:3).
 
"Tada  smo imali pehove, bolesti i povrede. Raduje nas što smo sada svi zdravi. Kada igramo u najjačem sastavu i zdravi smo, mislim da imamo šansu za pobedu bez obzira protiv koje reprezentacije igramo", naglasio je Zimonjić. 
 
Prema njegovim rečima, srpski teniseri će igrati protiv mladih reprezentativaca Rusije, ali veoma kvalitetnih igrača. "Njihovi teniseri možda nisu tako poznati široj javnosti, ali su nama igračima su vrlo dobro poznati. Čak tri njihova igrača dobila su Viktora Troickog u singlu krajem prošle godine", izjavio je Zimonjić. 
 
On je podsetio da je ruski teniser Andrej Kuznjecov na Australijan openu igrao pet setova protiv Keija Nišikorija i ocenio da može jako dobro da igra protiv bilo kog igrača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.