Zimonjić i Troicki odveli Srbiju u polufinale Dejvis kupa

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki savladali su Marka Lopesa i Pabla Karenja Bustu sa 3:2 u setovima, čime su reprezentaciju Srbije odveli u polufinale Dejvis kupa.
Iako je Srbija u prva dva meča slavila veoma lako protiv Španaca, treća utakmica bila je prava drama. Meč je okončan nakon pet setova (4:6, 7:6, 6:0, 4:6, 6:2).
 
Za našu selekciju meč je loše počeo, delovalo je kao da Zimonjiću nije dan, pravio je greške koje su Španci koristili, zbog čega su relativno lako uzeli prvi set. Činilo se da će se tako nastaviti i u drugom setu, ali je nivo igre Zimonjića podigao Troicki. Naši teniseri su izborili taj brejk, gde su bili pribraniji i izjednačili meč.
 
Osvojanje teškog seta dalo je vetar u leđa srpskim reprezentativcima koji su u trećem setu potpuno oduvali Špance. Nakon rezultata od 6:0 u trećem gemu delovalo je kao da će dominacije Zimonjića i Troickog na terenu tek početi.  U četvrti set obe ekipe su ušle spremno, servis im je bio dobar. Španci su zaboravili prethodni set i brzo uzeli brejk. Prednost su čuvali do kraja seta koji su osvojili rezultatom 4:6.
 
Pobednika je odlučivao peti set, srpski dubl tim se konsolidovao i počeo ponovo da igra kao u trećem setu. Špancima su dozvolili da uzmu samo dva gema i meč su priveli kraju osvajanjem poslednjeg seta sa 6:2.
 
Time se Srbija nakon dva dana igre protiv Španaca plasirala u polufinale Dejvis kupa. Prethodno je Đoković odigrao jednu od boljih partija ove sezone i ekspresno savladao Alberta Ramos-Vinjolasa sa 3:0 u setovima. Njega je ispratio i Viktor Troicki koji je trijumfovao nad Karenja Bustom takođe bez izgubljenog seta.
  • S O S a

    08.04.2017 20:32
    Bravo
    Svaka čast!!! Pravi sportisti, pravi ljudi-porodični i humani ! Bravo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.