Na jesen testiranje novih teniskih pravila

Međunarodna teniska federacija u novembru će na turniru najboljih mladih igrača sveta u Milanu testirati nova pravila koja će, ukoliko budu ozvaničena, u velikoj meri promeniti tenis.
Tehnički gledano, najveća promena je ukidanje "neca" prilikom servisa, jer bi to bio veliki problem za igrače koji primaju početni udarac protivnika i sasvim je sigurno da bi broj servis vinera bio neuporedvo veći nego sada, preneo je BBC.
 
Mečevi bi bili igrani na tri dobijena seta, s tim što bi se igralo na četiri, a ne na šest gemova. Taj brejk do sedam poena bi se ubuduće igrao pri rezultatu 3:3. Više ne bi bilo maratonskih gemova, jer bi se ukinula prednost i kod rezultata 40:40 gem bi osvojio igrač koji dobije naredni poen, s tim što bi igrač koji prima servis imao pravo da bira đus ili prednost stranu.
 
Zagrevanje bi trajalo pet, umesto deset minuta, kako je sada, a uveo bi se merač vremena koji bi sprečio da pauze između poena budu duže od 25 sekundi. Pored toga, merilo bi se i vreme između gemova i setova, kao i tokom medicinskih tajm auta. Igrači bi imali pravo na jedan medicinski tajm aut tokom celog meča.
 
Predviđeno je da teniserima bude dozvoljena komunikacija sa trenerima, ali ne i njihov silazak na teren, kako je to sada u ženskom tenisu.
 
Gledaoci bi ubuduće mogli da se kreću po tribinama i za vreme poena. Izuzetak su oni u prvim redovima, koji bi mogli da dekoncentrišu igrače.
 
Cilj ovih izmena je da se tenis prilagodi novoj generaciji navijača koji traže brža dešavanja na terenu, ali i televiziji, koja godinama insistira da se pravilima bar približno utvrdi trajanje mečeva.
  • Musa kesedzija

    17.05.2017 10:45
    Sladoled
    Budalastina
  • acccca

    17.05.2017 10:21
    slazem se
    i da se ukinu peskiri i rucak banana sokovi tablete.....
  • Purpleitious

    17.05.2017 09:50
    A igraci
    OK je sve ovo, valjda ce i igraci izvuci nesto od ovoga.
    Oni se vec odavno zale na sezone koje su prezahtevne. Igrati iz dana u dan po 3 sata narocito u letnjem delu sezone je neverovatno iscrpljujuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.