Đoković rutinski do četvrtfinala Rima

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Rimu, pošto je danas u trećem kolu pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta u dva seta, 6:4 i 6:4.
Đoković je do šeste pobede u sedmom međusobnom duelu s Agutom došao posle sat i 41 minuta igre.
 
Drugi teniser sveta u četvrtfinalu masters turnira u Rimu igraće protiv boljeg iz duela između Japanca Keija Nišikorija i Argentinca Huana Martina del Potra.
 
Đoković je protiv 20 tenisera sveta na ATP rang listi odigrao znatno bolji meč nego u drugom kolu protiv Britanca Alježa Bedenea pre dva dana.
 
U prvom setu Đoković je bio siguran na svojim servisima, a do prvih brejk lopti stigao je u sedmom gemu kada je iskoristio prvu šansu da Špancu oduzme servis. Đoković je početkom drugog seta nastavio u istom ritmu, u trećem gemu oduzeo je servis Bautisti Agutu, a potom je na svoj servis potvrdio brejk za prednost od 3:1.
 
Od tog trenutka Španac je podigao nivo igre, pronašao je napadački ritam i nakon brzog gema za 2:3, pritisao je servis Djokovića koji nije uspeo da sačuva prvu brejk loptu, pa je Bautista Agut došao do izjednačenja. Španac je prilično lako dobio i naredni gem za vodjstvo od 4:3, da bi seriju od tri uzastopna gema Španca Djoković napadačkom igrom prekinuo u narednom gemu na svoj servis.
 
Đoković je u poslednjem gemu bez većih problema potvrdio brejk i tako došao do plasmana u četvrtfinale masters tunira u Rimu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.