Đoković od ponedeljka treći ili četvrti na ATP listi

Novak Đoković od ponedeljka neće više biti drugi igrač sveta, sigurno pada na treće, a možda i na četvrto mesto.
Đoković je porazom od Dominika Tima u četvrtfinalu 7:6, 6:3, 6:0 predao krunu u Parizu i izgubio 1.640 bodova, što je iskoristio Španac Rafael Nadal (prošle godine se zbog povrede povukao u trećem kolu) i prestigao ga plasmanom u polufinale.
 
Đoković prvi put od jula 2011. godine neće biti na prve dve pozicije na ATP listi, a mogao bi da padne i na četvrto mesto, ukoliko Stanislas Vavrinka izbori plasman u finale.
 
U današnjem meču, Đoković i Tim su u prvom setu napravili po dva brejka, pa je set odlučen u taj-brejku koji je Tim dobio sa 7:5. U drugom setu, Austrijanac je oduzeo servis Đokoviću u drugom gemu, što mu je bilo dovoljno da osvoji set i povede sa 2:0. Sedmi igrač sveta je potpuno dominirao u trećem setu, nije dozvolio Đokoviću da osvoji nijedan gem pa je pobedio posle dva sata i 15 minuta.
 
Tim će se u polufinalu sastati sa Nadalom kome je Pablo Karenjo Busta predao meč četvrtfinala pri rezultatu 6:2, 2:0.
  • Salamander

    07.06.2017 22:22
    Postavimo jednacinu
    Pojave li se Pepe i Marko-
    Novak gubi.
    Odu li, dodju li Noletovi roditelji: Nole dobija.
    Daklem: njih dvojica.
    Ima li neko od njih zensko pored sebe? Nekad?
  • White Power

    07.06.2017 15:46
    Čitam i ne verujem!
    Iskreno, nisam ni očekivao titulu, ali sam se nadao (barem) žestokom okršaju sa Nadalom.
    Elem, još jedan dokaz da je Novak igrom daleko od mesta na kom se nalazi. Nema mu povratka na 1. poziciju bez krupnih zaokreta u bukvalno svemu što radi-od ishrane i trenera do načina treniranja. To već odavno nije nikakva "kriza", već totalni raspad sistema, kako na psihološkom tako i na polju same igre. Servis mu se "dezintegrisao", bekhend ispod proseka prvih 20 igrača, ritern koji ga je ponjaviše i činio vanserijskim ne postoji, a kretanje po kom je bio 3 koplja iznad svih je ispod nivoa igara koje je pružao pre 7-8 godina.
    Iz ovog očaja se pre AO 2018. sasvim sigurno neće podići, a verujem da će baš taj GS biti defnitivna prekretnica u daljoj karijeri. Kraj ili Povrtatak.
    Baš tamo gde je pre 9 godina i počela magija zvana Novak Đoković.
  • Zivan

    07.06.2017 15:26
    Nije lako opstajati na vrhu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.